Greif İşçileriyle Dayanışma Konseri

İstanbul Hadımköy de bulunan çuval fabrikasında, 61. günüdür direnişte olan Greif işçileriyle dayanışma konserine çağrı var

İstanbul Hadımköy de Greif fabrikası işçileri 10 Şubat 2014 tarihinde, toplu iş sözleşmesi sürecinin tıkanmasıyla sonucu işçiler üretimden gelen gücünü kullanarak fabrikayı işgal etti. direnişin 60. günün de fabrikaya sabah saatlerinde yapılan saldırı ile çok sayıda işçi gözaltına alınmıştı. Polis zoruyla çıkarılan işçiler direnişlerini fabrika önünde sürdürüyor. Bu gün 61. gününe giren Greif direnişi ile dayanışmak ve direnen işçilere destek olmak için konser düzenlenecek.

Dayanışma konserinin çağrısı ise şöyle;

Patronlara, egemenlere bizim “birlikte” olduğumuzu hatırlatalım. Greif direnişçisi işçi arkadaşların ve sürmekte olan birçok direnişteki işçi dostlarımızın da katılımıyla gerçekleşecek Greif ile Dayanışma Konseri’nde gelin bir olalım…

Taşerona karşı, kölelik koşullarında çalışmaya karşı. Bize dayatılan yaşam biçimlerine karşı nasıl direndiysek Gezi Direnişi’nde, onun aynısı. Greif kazanırsa hepimiz kazanacağız.

Yüzlerce işçi, inançla, özveriyle direnişteyken, onlarla omuz omuza dayanışma içerisinde olmaktan başka seçeneğimiz var mı ki?” BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN” diyoruz ve dayanışmayı-direnişi büyütüyoruz.

Etkinlikte Bandista, Bremin Mızıkacıları, Eski Bando, Tahribat-ı İsyan grupları sahne alacak. Greif Emekçi Kadın Komisyonu da şiir dinletisi sunacak.

Sendika.Org

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!