Gözyaşlarını Tutamadı! Ukrayna'ya Gönderilen Mobil Yardım TIR'ında Türk Bayrağına Sarılan Kadın

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Türkiye AFAD aracılığıyla yardım TIR'ları gönderdi. Yardım TIR'ları arasında yer alan mobil mutfak aracını gören bir Türk vatandaşı TIR üzerinde yer alan Türk bayrağını ve yemek yiyen savaş mağdurlarını görünce gözyaşlarını tutamadı. 

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları 21 gündür aralıksız sürerken, sivillerin bölgelerden tahliyesi de devam ediyor. Bugüne kadar 3 milyon kişi ülkede ayrılırken, sıcak bölgede kalan vatandaşlar için AFAD koordinasyonunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil yardım TIR'ı gönderildi.

Türk bayrağına sarıldılar

Bölgeye ulaşan TIR, savaş mağdurları siviller için sıcak yemek dağıtımına başladı. Türkiye’nin yardımı karşısında Ukraynalı vatandaşlar ise büyük vefa örneği göstererek Türk bayraklarına sarıldı.

'Şu an insanlara para için yardım yapılmaz'

Videoyu çeken Faik Akyüz de gözyaşlarını tutamadı. Hem canlı yayın yapan, hem de bölgedeki gelişmeleri aktaran Akyüz, 'Gururumdan ağlıyorum. Var mı burada Türk’ten başka yardım gönderen. Hiç kimse yok. Bir tek Türkler var. Hastanemiz var. Gurur duyuyorum. Dünyanın en büyük ülkesinin yardımları bunlar. Başka hiç bir ülkenin yardımı yok. Şu an insanlara para için yardım yapılmaz. Türk bayrağından başka bayrak yok burada, sallanmıyor. İnsanların yüzü gülüyor. Ne büyük ülkenin insanlarıyız' dedi.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
16.03.2022

evet çok duygusal

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ