Gözlerinizi Olduğundan Daha Çekici Hale Getirecek Trend Olan Göz Makyajı Önerileri

Makyaj herkesi güzelleştirir. Ancak doğru yapılmış bir makyajdan daha iyisi yoktur. Özellikle iyi yapılmış bir göz makyajı sizi olduğunuzdan çok daha farklı gösterebilir. Son dönemde trend olan göz makyajlarını sizler için derledik.

''Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''

1. Yarım Ay

Yeni dönem ile birlikte en popüler olan göz makyajı çeşidi yarım ay şeklinde yapılan, kişiye daha modern ve farklı bir hava katan makyaj çeşidi oldu.

Bu tarz biraz da farklı tarzıyla öne çıkmayı isteyenlerin seveceği türden. Yapımı da zor olarak nitelendirilemez. 

En başta kirpik diplerinize liner ile klasik bir çizgi uygulayın, ikinci çizgiyi ise göz kapağınızın orta bölgesine uygulayın. 

Eyeliner ile yapamıyorum diyenler, göz kalemi ile de deneyebilir. Benim size önerilerim daha kolay çizgiler çekebileceğiniz eyelinerlar. Hem yumuşak hem de elinizi çok zorlamayacaklar. 

Kolay çizgiler çekebileceğiniz linerlara buradan bakabilirsiniz.

2. Bol Işıltılı Gözler

Özellikle festival ve eğlence organizasyonlarında sık sık karşılaştığımız bir göz makyajı trendi. Daha parlak daha dikkat çekici gözler. 

Bol sim ve ışıltı ile kaplanmış gözleriniz sizleri ortamların en dikkat çekici insanı haline getirebilir.  Uygulanması da oldukça kolay cinsten. 

Simli ve ışıltı farlar ile çok kolay bir şekilde göz kapağı ve çevresine uygulayabilirsiniz. 

Parlıyoruz, durduramıyoruz! 

Bol ışıltılı ve uygun fiyattaki farları buradan alabilirsiniz.

3. Neon Parlaklığı

80’li yılların tozlu raflarından çıkıp günümüze ışınlanan bu göz makyajı trendi tekrar radarımıza girdi. 

Neon renklerin büyüsü herkesi etkisi altına alıyor. Sarılar, maviler, turuncular… Üstelik en parlağından. Okula ve iş görüşmelerine gidenlere önermesek de renkli dünyasını gözlerine yansıtmayı isteyen asi ruhlara ilk önerimiz olacak. 

En beğendim neon renkleri liste haline getirdim. Birbirinden parlak renklere buradan ulaşabilirsiniz.

4. Kedi Gözü

Bu tarz hem yapım aşamasında hem de bittikten sonra biraz iddialı görünebilir. Ancak o kadar korkmaya gerek yok. Yapılan denemeler ile sonuca ulaşmak çok da zor sayılmaz. Kedi gözü olarak tanımlanan makyaj tarzında gözlere çekilen eşit çizgiler en önemli nokta. Kulak pamuğu işinizi kolaylaştırabilir. Rahat uygulanabilen bir göz kalemi de en büyük yardımcınız olacaktır. 

Öncelikle üst kapağın ortasından kirpiklere doğru bir çizgi çizerek başlayın. Akabinde daha ince bir görüntü oluşturmak için çizgiyi düz çekin. Daha sonra gözün iç kısmından ucuna kadar kalemi sürebilirsiniz. En sonda ise çizginin kanadını oluşturmanız gerekiyor. Bu iki çizgiyi birleştirdiğinizde şahane gözlerinize aynada bakabilirsiniz. 

Benim size önerim, çizgileri daha kolay çekebilmeniz adına bu rahat ve yumuşak sürümlü göz kalemi olacak. Göz kalemine buradan bakabilirsiniz.

5. Punk Eyeliner

Gözlerin en büyük dostu kuşkusuz eyelinerlar. Tek bir çizgi bile göz yapısını bambaşka boyutlara ulaştırabiliyor. Daha vahşi ve daha ilgi çekici gözükmek için Punk eyeliner tarzını deneyebilirsiniz. 

Makyajınıza küçük noktalar, kesik çizgiler eklemek için şunu deneyebilirsiniz.

6. Dumanlı Gözler

Esrarlı gözlere kim hayır diyebilir ki? Koyu ve dumanlı bir göz makyajı ile tüm ilgiyi üzerinize çekebilir, gözlerinizi daha fazla öne çıkartabilirsiniz. 

Yıllardır kullanılan bu makyaj türü farklı varyasyonları ile asla popülerliğinden bir şey kaybetmiyor. 

İlk olarak kapatıcıyı tüm göz çevrenize yaymakla başlayın. Daha sonra ıslak fardan bir parça alıp tüm göz kapağınıza yedirerek yayın. Kaş altınıza daha açık tonlarda bir far uygulayarak gözlerinizi daha belirgin hale getirebilirsiniz. Göz kalemini de tüm göz çevresine sürdükten sonra bolca rimel sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. 

Dumanlı göz makyajı yaparken en önemlisi seçtiğiniz fardır. Sizlere benim favorilerimden oluşan bir liste hazırladım. Buradan farlara göz atabilirsiniz.

7. Gölgeli Gözler

Hem günlük hayatta hem de davetlerde kullanılabilecek olan bu göz makyajı çoğu zaman hayat kurtarıcı olabiliyor. Farklı fırçalar en büyük yardımcınız olacak bu makyajı yaparken. 

Kapatıcıyı sürdükten sonra seçeceğiniz açık renk farı gözlerinize uygulayın. Ardından üzerine istediğiniz tonlarda rengi yayarak gölgeli bir görünüme ulaşabilirsiniz. 

Fardan ziyade bu sefer size fırça önerisinde bulunmak istiyorum. Buradan sizler için seçtiğim farklı boyut ve kullanım şekillerinde olan fırçalara bakabilirsiniz.

8. Hacimli Kirpikler

Göz makyajının geride kalmış ama belki de en önemli faktörlerinden biri güzel, uzun ve hacimli kirpiklerdir. Ne tarzda makyaj yaparsanız yapın gözlerinizi rimel olmadan asla tamamlayamazsınız. 

Sağlam bir rimel ile kirpiklerinizin parlamasına izin verin. 

Beğendiğim rimelleri burada sizler için liste haline getirdim.

9. Koyu Mor Eyeliner Makyajı

Mor renginin siyah ile çok uyumlu olduğu su götürmez bir gerçek. Morun canlılığı siyah ile buluşunca harika bir kombinasyon ortaya çıkıyor. 

Hem günlük hayatta hem de özel günlerde kullanabileceğiniz türden bir makyaj. Yapımı da çok kolay. Gözlerinizin üstüne ve altına jel eyeliner ile çerçeveleme yaparak başlayın. 

Mor eyelinerı alt kapak ve üst kapağa çekin. Daha sonra uçlarını birleştirin.

Renkli göz kalemlerine buradan bakabilirsiniz.

10. Beyaz Eyeliner Makyajı

'Beyazdan eyeliner olur mu?' dediğinizi duyar gibiyiz. Ama demeyin. Gayet de güzel oluyor. Hem farklı bir görünüm hem oldukça asil bir duruş elde edebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey beyaz bir eyeliner. Buradan bakabilirsiniz.

11. Gökkuşağı Gözler

Gözlerinizde gökkuşağı esintisi olsun! Rengarenk bir göz makyajı iddialı gibi görünse de aslında oldukça güzel ve göz kamaştırıcı. 

Far paletinizi önünüze alın ve başlayın yapmaya! 

Göz pınarlarınızdan başlayarak yapmak istediğiniz rengi sürün ve cm cm bunu uygulayarak devam edin. Renkleri sıralamak ise paşa gönlünüzün istekleri doğrultusunda gerçekleşecek. 

Birbirinden güzel renkleri olan far paletini sizler için buraya bırakıyorum.

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz'le Hüngür Hüngür Ağladığı Sahneyi Açıkladı!