Gözler Resmi Gazete'de: Ekonomi ile İlgili 'Olağanüstü Bir Gelişme' mi Bekleniyor?

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 'Bu gece Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir' dedi. Sosyal medya Lütfi Elvan'ın görevine son verileceği, yerine yardımcısı Nureddin Nebati'nin geçeceği iddiasıyla çalkalanıyor.

Milletvekillerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki mesaileri sürüyor. Komisyonda yer alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından önemli bir iddia ortaya attı.

Gergerlioğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın "Bu gece Resmi Gazeteyi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak" dediğini aktardı. 👇

Takipçilerine 'Sizce ne olacak?' diye soran Gergerlioğlu, Durmuş Yılmaz'dan gelen bir düzeltmeyi de paylaştı. 👇

Durmuş Yılmaz ise bir Tweet atarak "Bu bir bilgi ve duyuma dayanmıyor var olan belirsizliklere vurgu yaptım" dedi ve komisyondaki konuşmasını aktardı. 👇

"Elvan görevden alınıyor" iddiası

Fotoğraf: Sözcü

Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevine son verileceği iddiaları dillendiriliyor.

Erdoğan, son AKP Grup toplantısında 'Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam' demişti. Erdoğan’ın bu ifadelerle, faiz ve enflasyon konusunda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı kastettiğine dair yorumlar yapılmıştı. 

Elvan 'Enflasyon cephesindeyse, maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümeyi sürekli kılmanın ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor' demişti.

Ayrıca Elvan'ın konuşması sırasında Erdoğan’ı alkışlamadığı da objektiflere yansımıştı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısı merakla beklenirken web sitesi 00.00'da 'çalışma' nedeniyle askıya alındı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Elvan'ın yerine geçeceği konuşulan Nureddin Nebati ile ilgili merak edilenler için. 👇

Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nureddin Nebati Kimdir? Nureddin Nebati Kaç Yaşında ve Nereli?

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
19.11.2021

Eski merkez bankası başkanı ne yahu? Merkez bankasının eskisi mi var? Merkez bankası eski başkanı diye yazamıyor musunuz?

19.11.2021

eski MB vardı simdi yeni MB var 😅😅😅

19.11.2021

sistem bozuk olduktan sonra başına kimin geldiğinin bir önemi yok bence. lütfü elvan yerine diğeri gelse bildiği gibi hareket edebilecek mi ? yine sarayın sözünden çıkmayacak. gençliğimize yazık oldu gerçekten. birileri cebini doldurup 3-5 yerden maaş alıp gününü gün ederken biz merkez bankasının faiz indirip indirmeyeceği ile, dolar kuru ile ilgileniyoruz. acaba normal bir alman genci falan da biz gibi şeylerle uğraşıyor mu ki

19.11.2021

19 yıldır yapamadığınız şeyi, 1 gecede mi yapacaksınız?Bu sadece algı yaratmaktır.Kısaca başbakana tavsiyem efendice erken seçim yapman. Aksi taktirde ülkeyi kaosa sürekliyorsunuz. İnsanlar karamsar oldu. Ve şunuda unutmamak lazım. Kelebek etkisi yaratmak mantıklı değil. Ama bu olur.

19.11.2021

ay bi erken seçim haberi gelse ne güzel olur. 2023'e kadar bekleyelim daha çok genç reşit olsun diye düşünüyordum ama daha 2022'yi görmeden ne hale geldik ta 2023'ün ortasına kadar dayanabileceğimizi düşünmüyorum

TÜM YORUMLARI OKU (23)