2022 Asgari Ücret Ne Zammı Ne Zaman Açıklanacak, Kadar Olacak? Gözler 2. Toplantıya Çevrildi!

Vatandaşlar asgari ücret zam oranının açıklanmasını bekliyor. Tamamlanan birinci toplantı sonrasında gözler ikinci toplantıya çevrildi. Her gün asgari ücret zam oranları araştırılırken anket sonuçlarına göre işçi mi yoksa işveren mi dikkate alındığı görülecek. Peki Asgari Ücret zam oranı ne zaman hangi tarihte belli olacak? İşte 2022 yılı asgari ücret zam oranı...

Asgari Ücret konusunda araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca çalışanın yeni yılda alacağı rakam olan asgari ücret konusunda Aralık ayına girilmesi ile birlikte İşçi ve işveren sendikalarının katılımı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının ardından ilk rakamlar ortaya çıktı.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

İşçi sendikaları 3.750-4000 TL'lik teklifi uygun görürken İşveren sendikaları ise 3.500-3.750 TL'lik teklife sıcak baktıklarını ifade etti. Kısa süre içerisinde Asgari Ücret zam görüşmelerinin sonlanması bekleniyor. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihin en büyük zammı olacağı açıklamasında bulunarak milyonlarca çalışanın beklentisini yükseltti. Kararın kısa sürede açıklanması bekleniyor.

ikinci ve Üçüncü Toplantı Tarihleri

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücrette ikinci toplantı, 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te,üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapılacak.

2021 Asgari Ücret Ne Kadar?

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net 3 bin 40 lira 87 kuruş olarak hesaplanıyor.

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'