Gözaltına Alındılar: Kur'an-ı Kerim'i Yırtıp, Yakan İki Kişiye Sosyal Medyadan Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

İzmir'de Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan iki kişinin videosu kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Bakan Soylu, kısa sürede birçok tepki alan şahısların kimliklerinin belirlenerek gözaltına alındıklarını söyledi. Soylu açıklamasında 'İzmir’de Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan iki edepsizin kimlikleri Emniyet Teşkilatımızca tespit edildi ve savcılık talimatı ile gözaltına alındılar.' dedi. İşte o görüntülere gelen tepkiler... 👇

26 Eylül'de İzmir'in Çiğili ilçesinde, kimliği belirsiz iki kişinin rakı masasında çektikleri video sosyal medyada gündem oldu.

Videoda İslam'a ve Müslümanlara hakaret eden iki şahsın Kur’an-ı Kerim’i yırtarak yakmaları sonrasında emniyet güçleri harekete geçti.

Twitter'da binlerce tepki alan şahısların kimliklerinin tespit edilerek gözaltına alındıklarını İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu.

'Gözaltına alındılar...'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İşte o video;

Videoya sosyal medyadan gelen bazı tepkiler;

👇

👇

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
03.10.2022

belki de linç yiyeceğim ama her şeye saygı gösterilmesi gerektiğini düşünmüyorum çünkü saygı kazanılan bir şeydir ve bu kitabın kadınlara saygı göstermediğini ve birçok toplumu farkında olmadan olumsuz etkilediğini düşünüyorum tabii ki de yakılması vs hoş hareketler değil fakat bu tip durumlarda savcılığın hemen harekete geçip, insan hayatını ilgilendiren mühim konularda geç davranması büyük tezatlik. HÜKÜMETİN DİREK SAVCILIĞA YÖNLENDİRMESİ DİNİ KESİME YAPTIĞI BİR ŞOV GİBİ GELİYOR. Medeni ülkelerde asla bir insan kutsal kitap yırttı diye hapse girmez ancak bu yapılan hareketin doğru olduğunu da göstermez.

03.10.2022

bende özgürlüklerden yanayım ama senin özgürlüğün benim kutsalima hakaret etme hakkı vermez sana.istersen öküze tap sana saygı duyarım ama senin özgürlüğün beni yada inancımı asaglama hakkı vermez

Türkiye'de halkta değişim İran'ın benzeri oldu. Baskı ve sürekli din dayatması, nefreti yaratır. hem bu niye bu kadar gündem oldu, gir YouTub'a Türkiye dışında binlerce böyle video var ama asla bu kadar tepki yok.

04.10.2022

Sana kim dini dayatıyor ? Okullarda kuran mı öğretiyorlar, müslüman olmayanı devlet kurumlarına almıyorlar mı ? Müslüman olmayanı dar ağacına mı asıyorlar ? Kim sana dini dayatıyor ? Utanmasalar çıplak gezecekler, kim onlara karışıyor ?

03.10.2022

Zannettiler ki Kuranı yırtarken daha çarpılacaklar ağızları burunları yamulacak,karakola kadar sabredin polis arkadaşlar vesilesiyle çarpılmış olacaksınız ağız burun öyle yamulacak :D

Hebele hübele....

TÜM YORUMLARI OKU (74)