Göz Görmeyince Gönül Katlanır mı? Marketler Yüksek Fiyat Nedeniyle Patlıcan ve Biber Satmama Kararı Aldı

Kış mevsimi ve enflasyonun da etkisiyle seralarda yetiştirilen biber ve patlıcan gibi ürünlerin fiyatları bazı yerlerde astronomik şekilde yükseldi. Yüksek fiyatlar nedeniyle sosyal medyadan da eleştirilen marketler biber ve patlıcan gibi ürünleri bir süreliğine satmama kararı aldı. TPF Başkanı Mustafa Altunbilek de 'Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerimizde bu ürünler olmayacak.' açıklamasını yaptı. Peki bu uygulama ne kadar devam edecek? Biber, patlıcan dışında hangi ürünleri kapsayacak? Şu an için bilinmiyor... 

35 Senelik Pazarcı: 'İlk Defa Böyle Fiyatlara Sebze Satıyorum'

"Fiyatları astronomik olarak yükselen ürünlerin satışını durdurduk"

Kararla ilgili konuşan bazı zincir marketlerin şube müdürleri, “Merkez yönetimlerden gelen yazı üzerine yeni bir planlama yapıldı. Plana göre fiyatları astronomik olarak yükselen ürünlerin satışını durdurduk. Bu uygulama ne kadar devam edecek ve biber, patlıcan dışında hangi ürünleri kapsama alacak şu an için bilemiyoruz” diye konuştu.

Talebe göre satış

Alınan kararla ilgili 361 üyesi olan ve 3 bin 900’den fazla satış noktasında hizmet veren marketlerin üye olduğu Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek de Hürriyet’e şunları söyledi: “Biber ve patlıcan gibi maliyetleri yüksek olan ürünleri satmama kararı verdik. Ancak her şubemiz için bu karar geçerli değil. Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerimizde bu ürünler olmayacak. Kış aylarında seralardan gelen bazı ürünlerin fiyatları 15-20 TL’yi buluyor. Maliyet yüksekliğinden dolayı bu kadar artan fiyatlarla satış yapmak yerine böyle bir karar verdik. Ancak tüketici talebinin olduğu market şubelerinden bu ürünler satılacak.”

"Bu açığı semt pazarlarıyla kapatırız"

Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz “Semt pazarının kurulduğu gün kapının önüne sandıkları çıkarıp 3 TL’ye domates satan marketler, semt pazarı kurulmadığı gün aynı domatesi yüzde 50 daha pahalıya satıyor. Böyle bir sistem kabul edilemez. Bu hem tüketiciyle hem de pazarcı esnafının aklıyla alay etmektir” dedi. Marketlerdeki sebze-meyve fiyatının aracılık hizmetleri nedeniyle arttığına dikkat çeken Öz, “Marketler tedarikçilerle çalışıyor. Pazarcı ise tek başına. Ayrıca market her şeyi satacak diye bir yasa mı var? Marketler sebze-meyve satmayı bıraksın biz yerel yönetimlerin de desteği ile bu açığı semt pazarlarıyla kapatırız” dedi.

Sosyal medyadan da yapılan bu uygulamaya yorumlar geldi...

Ayrıca bakınız 👇

10 Yıl Öncesi ve Sonrası: Et, Sebze ve Meyve Fiyatları Nasıl Değişti?
2018'de Rekor Üzerine Rekor Kırmıştı: Türkiye'de Gıda Fiyatları Neden Artıyor?

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
YORUMLAR
29.01.2019

adamlara gelen oylar alım gücü düşük olan yerlerden çıkıyor. onlarda yüksek fiyatları görmesin demişler. görmezlerse bilmezler de mantığı. benim anlamadığım böyle birşeye neden gerek gördüler. zaten çomarların suratına tükürsen yarabbi şükür diyorlar. ağızları açlıktan koksa bile "ehonomi çoh eyi yigen" diyen bir kitle

29.01.2019

senelerdir uygulanan politikalarin, uretim merkezli ekonomiden rant merkezli ekonomiye gecisin sonuclari. her alanda yukselen fiyatlar, deger kaybeden para olarak kendini gosteriyor. oyle bir gecede duzeltilebilecek bir seyde degil. simdi calismaya baslasan ulkenin kurumlarinda ve mantelitesinde acilan hasarlari duzeltmen kim bilir kac sene alir. belki bir 10yil surer.

29.01.2019

malesef o kadar haklısın ki :(

29.01.2019

Gözümüzün önünde ülke Venezuelaya dönüşüyor.

TÜM YORUMLARI OKU (45)