Göz Altı Morluklarına Pratik Çözümler

Düzenli su tüketmek, ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak başlangıç aşamasında en basit cildi yenileme yöntemi olarak düşünülebilir. Göz altı morluklarından kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler hem hesaplı hem de etkili bir çözüm sunuyor.

-Soğutulmuş bir kaşığı göz altında dairesel hareketlerle dolaştırarak masaj yapın. Bu masajı 1 hafta her sabah tekrarlayın. Gözaltı morluklarındaki azalmayı ve şişliklerin yok olduğunu göreceksiniz.

-Buz masajı: Özellikle sabahları hem uyanmanızı sağlayarak hem de göz çevrenizi yenileyecek buz masajı zamandan kazanmanızı sağlayacaktır. Şişmiş ve yorgun gözlere hemen etki eden buz masajı kan dolaşımınızı hızlandırıp göz altlarının yenilenmesini sağlayacaktır.

-Kivi kabuğu: Kivi kabuğunun ıslak yüzeyi de göz altı morluklarına iyi gelmektedir.

-Tatlı badem yağı: Uyumadan önce temizlenen cildinize uygulayabilirsiniz. Özellikle gözaltı morluklarında çok etkili olan badem yağını vücudunuzun birçok bölgesi için doğal nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz.

-Papatya çayı: Aktarlardan alabileceğiniz papatyaları kaynatın ve ılındıktan sonra pamuk ya da gazlı bez yardımıyla temizlenmiş göz altlarınıza kompres şeklide uygulayın. Akşamları uyumadan önce uygulayacağınız bu kompres hem göz çevrenize bakım yapmış olur hem de morlukların giderilmesine yardımcı olur.

-Çiğ patates: Halka şekilde dilimlediğiniz çiğ patatesleri gözlerinizin altına yerleştirin ve 10 dakika bekleyin. Bu işlemi 3-4 hafta kadar uyguladığınızda göz altlarınızdaki ;

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor