‘Gösteri Hakkına Saygılıyız’

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Soma'daki maden faciasının ardından Başbakan Erdoğan'a yönelik protestolar hakkında 'böyle duygusal zamanlarda gösterilerin olması çok normal, gösteri hakkına saygılıyız' dedi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nde CNN Dış Haberler Şefi Christiane Amanpour’un programına konuk olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gündemdeki Soma’da yaşanan maden faciasının yanı sıra İngiltere’de düzenlenen Suriye’nin Dostları Grubu toplantısı hakkında sorulara cevap verdi.

Konuşmasına Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı taziye mesajları yayınlayan ülkelere ve liderlere teşekkür ederek başlayan Davutoğlu, Soma’da yaşanan facianın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan en trajik kazalarından biri olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan’a yönelik protestolar ve Erdoğan’ın diğer ülkelerdeki maden kazalarını hatırlatması hakkında düşünceleri sorulan Davutoğlu, “Sayın Başbakan’ın orada altını çizmek istediği nokta bu zorluğun dünyadaki bütün ülkeler tarafından yaşandığıydı. Bu duygusal zamanlarda gösterilerin olması çok normal. Gösteri hakkına saygı duyuyoruz. Ancak hukukun üstünlüğü ve gösteri hakkı birbirini tamamlayan şeylerdir. Herkes hukukun üstünlüğüne ve gösteri hakkına saygı duymak zorundadır” dedi. Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Halkımızın acılarını anlıyoruz. Başbakan da anlıyor. Kendisiyle olaydan sonra konuştum. Herkes Başbakanımızın her zaman halkın yanında olduğunu ve onların acılarını anladığını bilir. Aksi takdirde bundan önceki 10 yılda düzenlenen sekiz seçimde halktan böyle bir destek alamazdı. Başbakan tüm devlet mekanizmalarını hareket geçirdi. Olayın aydınlatılması için bütün önlemler alınacak.”

  • aljazeera.com.tr

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!