Görüştüğünüz Kişinin Gerçekten Sizden Hoşlanıp Hoşlanmadığını Anlamanıza Yardımcı Olacak İşaretler

Görüştüğünüz o kişinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını bir türlü anlayamıyorsanız, bu içeriğimiz size çok yardımcı olacak! Sizden hoşlanan birini gözünden tanımak için dikkat etmeniz gereken 10 işareti sizin için sıraladık. 👇

1. Konuşurken size doğru eğilir ve size yaklaşır.

Birisi sizden hoşlandığında, yan yanayken istemsizce size doğru eğilir. Aradaki uyum arttıkça hoşlanılan kişiye eğilme sıklığı da artar. İlişki araştırmacılarının fark ettiği bir diğer nokta ise, elli yılı aşkın bir süredir yapılan araştırmalarda sürekli olarak birine karşı hoşlantı hissetmenin en belirgin işaretlerinden birinin kişiye fiziksel yakınlık kurmak olduğu sonucuna varılıyor. Yani fiziksel temas dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biridir çünkü birinden hoşlandığımızda, onlara yakın olmayı severiz. Tam tersine birinden hoşlanmadığımızda ve bize çok yaklaştıklarında kendimizi rahatsız hissederiz ve kendimizi onlardan uzaklaştırma eğiliminde oluruz.

2. Küçük detayları hatırlar.

Biz insanlar önem verdiğimiz şeyleri hatırlama ve bizim için önemli olmayan şeyleri de unutma eğiliminde oluruz. Birisi sürekli olarak sizinle ilgili pek çok ayrıntıyı hatırlıyorsa, sizden gerçekten hoşlanıyor olabilir. Sizden hoşlanmayan biri ise küçük detayları fark etmeyecektir çünkü beyinleri sizinle ilgili bilgileri saklamakla uğraşmaz.

3. Konuşma konusu bulmak için çaba gösterir.

Araştırmalara göre, sizden gerçekten hoşlanan birinin en yaygın davranışlarından biri, bir sohbeti sürdürmek için elinden gelenin en iyisini yapmasıdır. Özellikle yeni konu açmaya çalışırlar ve aranızda ortak noktalar bulurlar. Sizden açıkça hoşlanan biriyle en son ne zaman konuştuğunuzu düşünün. Konuşmayı ilerletmeye çalışıyor muydu? Yoksa fazla ilgi göstermeden pasif bir şekilde sorularınızı mı yanıtladılar? Cevabınız yüksek ihtimalle birinci sorudan yanadır çünkü bu, sizden hoşlanan birinin yapacağı türden bir davranıştır.

4. 'Duchenne' gülüşünü yüzünde görürsünüz.

'Nedir bu? Duchenne gülüşü diye sorabilirsiniz. Hemen açıklayalım: Fransız bilim insanı Duchenne'in yüzümüzdeki kasların hareketi ve gülümseme arasında bağlantı kurarak, sahte olmayan, içten olan gülümsemenin nasıl olacağını bulmuştur ve bu gülüş de Duchenne gülüşü olarak adlandırılır.

Birisinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak için de Duchenne gülüşü olup olmadığına bakabilirsiniz.

Birisi size gerçekten ilgi duyduğunda, genellikle gülümser, doğrudan göz teması kurar, genellikle yavaşça bakışlarını kaçırır ancak gülümsemeye devam eder. Ayrıca, hoşlandığımız insanlarla etkileşim kurarken sık sık gülümsesek bile, gerçekten birinden hoşlandığımızda, gülümseme oranımız artma eğilimindedir. Bir gülümseme gerçek olduğunda, daha fazla yüz kasının hareket ettiğini görürsünüz. Önemli olan ise iki yüz kasının hareketidir. Zygomaticus major kası ağzınızın köşelerini kaldırırken orbicularis oculi yanaklarınızı kaldırır ve ardından gözlerinizin dış köşelerinde gülme çizgilerine neden olur.

Duchenne Gülüşü hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu içeriğimize göz atabilirsiniz.👇🏻

Çevrenizdeki Sahte Gülümsemeleri Anında Tespit Etmenizi Sağlayacak Tek Gerçek Gülüş: Duchenne Gülüşü

5. Yanınızdayken gergin olur.

Araştırmalara göre, kaygı duyguları ile birinden hoşlanma arasında bir bağlantı bulunuyor. Bu yüzden çoğumuz hoşlandığımız birinin yanındayken gerilir, kızarır ve hatta terleriz. Özellikle gerginliğin en yaygın belirtilerinden biri yüz kızarmasıdır. Fizyolojik olarak, duygusal bir tetikleyici bezlerinizin vücudunuzdaki adrenalini serbest bırakmasına neden olduğunda ortaya çıkar. Adrenalinin, kanı cildinize taşır ve kılcal damarların genişlemesine neden olur. Kan cilt yüzeyine yaklaştığı için de kızarmanıza neden olur. Yani bu aslında kontrol edemeyeceğiniz bir şey. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, birisi sizinle birlikteyken kızardığında, kekelediğinde veya terlediğinde, vücutları temel olarak bir şeye tepki veriyordur ve bu, kontrol edemedikleri bir tepkidir.

6. Üçüncü maddeye benzer olarak, sizin hakkınızda her şeyi öğrenmek için çabalar.

Çoğumuz, özellikle de o kişide biraz gizem seziyorsak, kişi hakkındaki tam olarak anlayamadığımız şeyleri merak etme eğiliminde oluruz. Çünkü bilme ihtiyacımız davranışlarımızı yönlendirir. Aslında araştırmalara göre merak, sürekli olarak insan davranışını etkileyen kritik bir güdü olarak kabul edilmiştir ve birinin bizim hakkımızda meraklı olduğunu açık bir işareti, sadece bize değil, arkadaşlarımıza da pek çok soru soracak olmalarıdır.

7. Sizinle vakit geçirmek için zaman ayırır.

www.marieclaire.com.au

Rick Warren'ın bir keresinde dediği gibi, 'Birine zamanınızı verdiğinizde, onlara hayatınızın asla geri alamayacağınız bir bölümünü vermiş olursunuz. Zamanın senin hayatın. Bu yüzden birine verebileceğiniz en büyük hediye, zamanınızdır.” Birisi sizinle gerçekten ilgilendiğinde, sizi görmek için zaman ayırır. Birini görmek için zaman ayırmak da birisi hoşlandığında gösterdiği en yaygın davranışlardan biridir. Senden hoşlanan biriyle çıkıyorsan, seninle sık sık buluşmaya çalışacaktır ancak bu, çıkmadığınız zamanlar için de geçerlidir. Yani flört döneminizde sizi görmek için elinden geleni yapacak, sizin katıldığınız etkinliklere veya arkadaş buluşmalarınıza katılmaya çalışması oldukça muhtemeldir.

8. Gözlerinizin içine bakar.

Hoşlandığınız biriyle vakit geçirdiğinizde beyniniz oksitosin adı verilen bir aşk hormonu salgılar. Bu hormonun salgılanmasıyla etrafınızdaki insanlara daha yakın hissedersiniz ve vücut dilinizde de değişiklikler meydana gelir. Göz teması kurmak da bunlardan bir tanesidir. Birinin gözlerinin içine bakmak, hoşlandığını belli etmenin mükemmel bir yoludur.

9. Vücudu her zaman size dönük olur.

İnsanlar ayaklarını ilgilerini çeken yöne çevirme eğilimindedir. Birinin ayaklarının size doğru bakması tabii ki mutlaka size aşık olduğu anlamına gelmez ancak bu, en azından sizinle olan etkileşime ve şimdiki ana ilgi duyduğu anlamına gelir. Tam aksine eğer ayakları çıkışa dönükse, muhtemelen bir an önce ortamdan ayrılmayı düşünüyordur. Terapist ve ilişki uzmanı Margaret Stone'un açıklamasına göre de biri bizden hoşlandığında göbek deliğini bize doğru çevirme eğilimindedir.

10. Sosyal medya hesaplarınızla ilgilenir.

Sosyal medya hayatımızın büyük bir parçası haline gelmiş durumda. Hoşlanan biri için de ilgisini belli edebileceği mükemmel bir ortam aynı zamanda. Yani, eğer birisi senden gerçekten hoşlanıyorsa, muhtemelen sosyal medyanızda bunu belli edecektir. Fotoğraflarınıza yorum yapmaya veya beğenmeye başlayacak ve bunu birkaç gün boyunca yapmaya devam edecektir. Hatta genelde sizden bir yanıt alacak şekilde yorum atar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İlişki Profesörü Geldi: Karşınızdaki Kişinin Sizden Hoşlandığını Gösteren 10 Psikolojik Davranış Biçimi
İki Arada Bir Derede Kalanlar İçin: Birinin Sizden Hoşlandığını Nasıl Anlarsınız?
Seviyor - Sevmiyor İkilemine Son! Bir Erkeğin Sizden Hoşlandığını Açıkça Gösteren 10 İşaret

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
21.11.2022

Adam bukadar şeyi yaptıktan sonra hoşlandığını anlamamak için mal olmak gerekir

C) can't tell

Pasif Kullanıcı
21.11.2022

#10 sosyal medya hesaplarınızla ilgilenir mi. içeriği hazırlayan resmen götünden uydurmuş bunu.

21.11.2022

Takıntılı sapıkları kastediyor sanırım şahsen ben sürekli beğeni ve yorum yaparsa korkarım 😄

21.11.2022

biri size böyle gülümsüyorsa bi tarafınızı kollayın :))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ