Görünüşüne Aldanıp “Ay Ne Tatlısın!” Dedirten Ancak Asla Yanına Yaklaşmamanız Gereken 8 Hayvan

Bazı hayvanları inanılmaz sempatik buluruz ve “Keşke canlı canlı da görsem” diye hayal kurarız. Aslan, ayı, kurt vs. gibi birçok hayvan sayabilir ve kolaylıkla onlara vahşi diyebiliriz… Peki ya minik olduğu kadar tatlı olan diğer hayvanlar? Onların arasında da en az aslanlar ayılar kadar tehlikeli türler olduğunu söylesek? Gelin şirin görünümüne aldanmamanız gereken 8 hayvanın hangileri olduğuna beraber bakalım!

1. Koala

Şu şirinliğe bir bakar mısınız? İnternette kucağında koala tutan, sarılan, seven milyonlarca insanın videosuna denk gelmişsinizdir. Buna aldanıp sakın koala gördüğünüzde koşa koşa yanına gitmeye kalkmayın! İnanması zor gelebilir ama bu tombik, şirin mi şirin hayvanların baya karanlık bir tarafı var. Bebekliklerinden beri evcilleştirilmediği sürece, doğada tamamen kendi kendine takılan koalalar günün 22 saati boyunca ya uyuyor ya da yemek yiyorlar.

Koalaların birbirleriyle ettiği kavgalar çığırından çıkabiliyor çünkü aslında agresif yanlarının tetiklenmesi oldukça kolay.

Bir örnek vermek gerekirse, 2014 yılında Güney Avustralya’da Mary Anne Forster isimli bir kadın, iki köpeğini koalanın saldırısından korumaya çalışırken ciddi bir şekilde ısırıldı. Ve o şirin görünümlü koala çenesini kadının bacağına kitlediği için kadın koalanın ağzını elleriyle açmak zorunda kaldı!

2. Kunduz

Koalalara benzer bir şekilde oyun hamuru misali yoğurmak isteyeceğiniz kadar minnoş duran kunduzların da sağı solu hiç belli olmuyor… Su altı kulübeleri inşa ediyorlar ve inanılmaz cesur bir karaktere sahipler.

İşin korkunç yanı, kunduzların büyümeyi hiç bırakmayan devasa, jilet kadar keskin dişleri var.

Bu dişlerle beraber saldırılarıyla ünlü oldukları bir de geçmişleri var… Daha önce Belarus’ta bir kunduz, balıkçı adamı öldürmüş. Dahası Alaska’daki bir köpek parkındaki gölde yaşayan kunduzlar, gölden fırlayarak yarım düzine köpekte büyük yaralar açmış…

3. Heck Sığırı

İnek kategorisi altında inceleyebileceğimiz türlerin hepsi için 'Çok vahşi aman dikkat edin!' demek mümkün değil. Çünkü vahşi olmayan oldukça cana yakın birçok tür var. Yalnızca Heck sığırı adı verilen bir inek var ki, işte o çok tehlikeli!

1920-30’lu yıllarda Heinz ve Lutz Heck kardeşler, yaban öküzü adı verilen soyu tükenmiş bir hayvanı yeniden üretmeye çalıştı ve ortaya Heck sığırı adını verdikleri bir tür çıktı.

Bu hem kocaman hem de vahşi olan hayvanlar Bavyera’da yaşıyor ve satın alınabiliyor. Çiftçi Derek Gow, 2009 yılında İngiltere’deki çiftliğine Heck sığırı sürüsü almış. Gow, The Guardian’a verdiği röportajda, “Herkesi öldürmeye çalışırlardı. Bazılarını büyük tehlike oluşturdukları için uyutmak zorunda kaldım” demiş.

4. Yunus

Az sonra okuyacaklarınız yunuslara bakış açınızı tamamen değiştirebilir, isterseniz bu kısmı atlayabilirsiniz… Çünkü hepimizin bayıldığı ve görmek için can attığı yunuslar aslında baya korkutucular!

1990’lı yıllardan beri Atlantik’in her iki yakasına da yüzlerce yetişkin ve bebek yunus cesedi vuruyordu.

Araştırmalar sonucunda bunun sebebinin erkek yunusların kendi bebeklerini bile katledecek kadar vahşi hale gelmesi olduğu açıklandı. Bu haber düzensiz ve sağlıksız bir şekilde büyüyen yunus endüstrisinin hem insan güvenliğine hem de kendi türüne karşı tehlike oluşturduğu anlamına geliyor. Ulusal Deniz Balıkçılık Servisi sözcüsü, canım yunusları “Patlamayı bekleyen saatli bir bomba” olarak tanımlıyor…

5. Çayır köpeği

Sincapgiller familyasına ait bu küçük hayvanın adı çayır köpeği. Ama bizce onlara rahatlıkla seri katil diyebiliriz… Araştırmacılar çayır köpeklerinin otçul olmasına rağmen düzenli olarak ava çıktıklarını ve kendi türlerini öldürdüklerini söylüyor!

Çayır köpeği uzmanı John Hoogland, çayır köpeklerinin başka bir çayır köpeğini öldürüp leşini ortada bıraktığını gördüğünde şoke olmuş.

Çünkü bu karın doyurup hayatta kalmak dürtüsüyle yapılan bir şey değil, dümdüz seri katillik!  Hoogland, öldüren çayır köpeklerinin öldürmeyenlere göre daha fazla bebek sahibi olduğunu ve yavrularının hayatta kalma şansının daha yüksek olduğunu söylüyor. Yanı bu daha çok sağlıklı çocuk sahibi olmak için akrabalarınızı tek tek öldürmeniz gibi bir şey…

6. Yavaş Loris

Sakın o boncuk masum gözlere aldanmayın! Evcilleştirildikleri takdirde şirin bir ev hayvanı olabilecek yavaş lorisler eğer kendini tehdit altında hissederse sizin için iyi şeyler olmaz…

Bir şey yüzünden korkan veya tehlike altında olduğunu hisseden yavaş lorisler kollarını başının etrafına dolar ve bu ilk bakışta çok masum görünür.

Ama aslında dirseklerinde zehir vardır ve bu pozisyona geçtiklerinde zehri yalar ve ağızlarını zehirle doldururlar. Zehir sadece küçük hayvanları öldürecek kadar güçlü ama daha önce yavaş loris ısırığı yüzünden anafilaksi geçiren ve hastaneye kaldırılan bir sürü insan var…

7. Kuğu

Aynı inekler gibi kuğuların hepsi vahşidir diyemeyiz. Çoğu kuyu oldukça sakin ve cicidir ama tersi pis olanlara denk gelirseniz koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ediyoruz…

Kuğuların vahşi olabileceğini kanıtlayan çok sağlam bir örnek var.

Galler’deki Pembroke Kalesi’nde 15 farklı kuğuyu öldüren ve düzinelercesini de ağır yaralayan kuğunun adı Hannibal. Hannibal diğer kuğuların ayaklarını kırmış, onları kanatlarıyla dövmüş ve boğulana kadar kafalarını suda tutmuş… Daha da ilginci bu Hannibal denen psikopat kuğu her cinayetinden sonra bir geçit töreni düzenler ve katliamını eşine ve yavrularına sergilermiş!

8. Hipopotam

Muhtemelen şoke olacaksınız am parlak, şişko ve normal şartlarda çok tatlı olduğunu düşüneceğiniz hipopotamlar her yıl aslanlar, kaplanlar ve ayılardan daha fazla insan öldürüyorlar…

İnanılmaz uzun ve kilolu olabilen hipopotamlar hiç de göründüğü gibi değil ve şu ana kadar listelenen hayvanlar arasında en tehlikelileri onlar!

Ayrıca şişkoluklarına da aldanmayım çünkü oldukça hızlılar ve birbirlerine, timsahlara, insanlara hatta tekne ve arabalara yetişebiliyor, saldırabiliyorlar. Şu ana kadar saydığımız her hayvan bebekliğinden yetiştirildiğinde evcilleşme potansiyeline sahip. Aynı şey hipopotamlar için geçerli değil, böyle bir şeyi deneyenler için bu deneyimin sonu iyi bitmemiş…

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kaç Tane Gözleri Olduğunu Öğrendiğinizde Size "Hadi Be!" Dedirtecek 15 Hayvan
Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 15 Yeni Fotoğraf
Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 15 Yeni Fotoğraf

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
31.03.2023

Koalalar kavga etmeye üşenir gibi bence ya amaan kim uğraşacak şimdi 😅😅 Hipopotamların yanınada ay ne tatlısın diye yaklaşacağını sanmıyorum kimsenin 😅😅

31.03.2023

Hipopotam kuğu yunus hayallerim yıkıldı

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ