Görünce "Bunu da Yemezsin Ya" Diyeceğiniz, Farklı Kültürlerden 7 Yemek

Özenle kurulan, muhabbetle oturulan sofraları kim sevmez? Ancak 'Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.' diye güzel de bir atasözümüz var ki yemek konusunda sürprizlere açık olmamızı öğütler. Peki, neler bulabileceğinizle ilgili endişelere kapıldınız mı hiç? Cevabınız hayırsa; dünyanın dört bir yanından seçtiğimiz, 'Açlığın hangi raddesinde yenilebilir?' diye düşündürten yemeklere birlikte göz atalım.

1. Yarasa çorbası - Çin

Dünya üzerinde adını duymayan kaldı mı emin olamıyoruz. 'Popülerliği eşsiz lezzetinden gelir.' diyebilmeyi çok isterdik ancak ne mümkün. Küresel pandeminin popüler ve haşarı çocuğu olan yarasa çorbası günün birinde karşınıza hafif bir başlangıç olarak çıkabilir. Almaz mıydınız bir kaşık?

2. Baharatlı tavuk ayağı - Kore

Haşlanan tavuk ayaklarının sarımsak, domates, soya sosu ve şekerle sotelendikten sonra kavrulmuş susam eşliğinde servis edildiği bu güzide yemeğin seveni çok. 'Tavuğun diğer parçalarına kıran mı girdi' dediğinizi duyar gibiyiz. Yine de listedeki diğer alternatiflere göre oldukça masum olduğunu kabul etmelisiniz.

3. Çay saatlerinin aranan eşlikçisi; vız vız arılı kurabiye - Japonya

Bal tamam da arının kendisini kurabiyeye koymaya gerçekten gerek var mıydı, sevgili Japonlar?

4. Kurtçuklu peynir casu marzu - İtalya

İtalya'nın Sardinya Adası'na özgü bir peynir olan Casu Marzu'ya kokuşmuş peynir de deniyor. Her peynirin karakteristik tadını borçlu olduğu özel mayalanma süresi Casu Marzu'da oldukça uzun. Peynir sineği larvalarının oluşturduğu çürüme dönemi sonuna kadar mayalanan peynir, larvalı ya da larvasız olarak tüketilebiliyor.

5. Ördek fetüsü; balut - Filipinler

En basit haliyle haşlanmış yumurta olarak açıklayabileceğimiz Balut'un farkı detaylarında saklı. Döllenmiş ördek yumurtasının haşlanmasının ardından kabuğu soyularak tüketilen Balut'u lezzetlendirmek için tuz, biber ve sirke kullanılıyor. Ve evet, yumurtanın içinde tüy, kemik ne varsa yeniyor.

6. Yılan şarabı - Çin, Vietnam, Hindistan, Japonya

Geleneksel Çin tıbbında 'şifa niyetine' kullanılan yılan şarabının iyileştirici ve canlandırıcı etkisi olduğuna inanılıyor. Şişesinde kıvrak bir yılanla sunulan bu şarabı başta Çin olmak üzere birçok ülkede tatmak mümkün. Şarabın yapımı için özellikle zehirli yılanlar tercih ediliyor. Zehir proteinleri alkol içerisinde katlandığı için 'çoğunlukla güvenli' bir içim keyfi vadediyor.

7. Kuş yuvası çorbası - Güneydoğu Asya

Uçana kaçana, her türlü bacaklısına eyvallah diyerek sofralara getiren coğrafyadayız yine. Bu çorbada yuvasını çalı çırpıyla değil, kendi salyasıyla yapmayı tercih eden bir kuşun yuvası kullanılıyor. Evet; bu çorbanın ana malzemesi, hava ile temas ettiğinde sertleşen 'kuş salyası'. Jelatinli yapısıyla mutfağımızdaki kemik çorbasını andırsa da tadı konusunda aynı yorumu yapmak pek mümkün olmasa gerek.

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
YORUMLAR
09.06.2021

Asya ulkeleri evet sacma yemekleri var ama cpgunlukla Çin! Yakinda insan yiyecekler

10.06.2021

3'de arılar olmasaydı fena gözükmüyordu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ