Onedio Logo

Görme Engellilerin Mesajları Hissetmelerini Sağlayan Braille Alfabeli İlk Akıllı Saat

Kapak Görseli

Görme engelliler için geliştirilen az sayıda cihazın arasından bir tanesi devrim niteliğinde. BoredPanda'dan derlediğimiz 'The Dot' adındaki akıllı saat hem ucuz hem kullanışlı.

Dünyada 285 milyondan fazla görme engelli insan yaşıyor ve bu hayatlardan bazılarını çok güzel bir haber bekliyor.

Dünyada 285 milyondan fazla görme engelli insan yaşıyor ve bu hayatlardan bazılarını çok güzel bir haber bekliyor. Görseli

Güney Koreli 'Dot' firması dünyanın ilk Braille alfabeli saatini geliştirdi ve bu saatin özellikleri 21. yüzyıldan beklenilecek türden.

The Dot 4 aktif dinamik Braille ünitesi kullanarak mesajları sergiliyor ve kullanıcılar karakterlerin değişim hızını kendileri ayarlayabiliyorlar.

The Dot, Bluetooth kullanarak akıllı telefonlara bağlanabiliyor ve herhangi bir uygulama veya servisten mesaj alabiliyor.

Gerek navigasyon uygulamaları gerek Messenger olsun.

Kullanıcılar kenarındaki düğmeleri kullanarak basit mesajlar da gönderebiliyorlar. The Dot aynı zamanda açık API destekli, yani bu saate özel uygulamalar geliştirmek ve var olan uygulamaları bu saate adapte etmek mümkün.

Bir süredir görme engelliler için çeşitli dijital servisler mevcut ancak çoğu ses kullanıyor.

Bu da problemlere yol açabiliyor çünkü kullanıcı ya kulaklık takmak zorunda kalıyor ya sesten uzaklaşması gerekiyor (ki bu sesler görme engelliler için hayati önem taşıyor) ya da tüm halkın duyacağı bir şekilde konuşuyor.

Ayrıca, Braille alfabesi içeren mevcut cihazlar hiç kullanışlı değil ve çok pahalı. Görme engellilerin yalnızca yüzde beşi bu cihazları kullanıyor.

The Dot 3 yıldır yapım aşamasındaydı ve şirket 140 bin destekçisine saatleri ulaştırmaya başlayacak. (Ayrıca Stevie Wonder'ın bu müşterilerden biri olduğunu iddia ediyorlar.)

Mart ayından başlayarak 2017 yılında yaklaşık 100 bin, gelecek yıl ise kalan 40 bini teslim etmeyi planlıyorlar.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Rangers'a Elendi
Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Rangers'a Elendi
Ece Gürel’in Son Mesajlaştığı Arkadaşının İfadesi: “Ece Gürel’e 'Tuvaletleri Sen Temizleyeceksin' Dediler"
Ece Gürel’in Son Mesajlaştığı Arkadaşının İfadesi: “Ece Gürel’e 'Tuvaletleri Sen Temizleyeceksin' Dediler"
Sky Sport Ekranlarında Fenerbahçe'nin "We Are Clean" Tişörtü Gösterildi
Sky Sport Ekranlarında Fenerbahçe'nin "We Are Clean" Tişörtü Gösterildi
YORUMLAR

285 milyon çok büyük bir rakam neredeyse toplam insan nüfusunun yüzde dördü.diğer engelli insanları da katarsak rakam çok yükseliyor,teknolojinin engelli insanlari,üreten bireyler haline getirebilecek yeni icatlar çıkartması hem onlar hem bizler için sevindirici.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ