Goriller Nasıl Oluyor da Sadece Bitki ve Böcek Yiyerek Bu Kadar Kaslı Kalabiliyor?

Bütün gün spor yapıp protein yeseniz bile kaslı bir görüntüye ulaşmanız aylarınızı alacaktır. Peki, goriller sadece sebze yiyerek ve etrafta yatarak nasıl bu kadar kaslı oluyorlar? Cevap biraz karmaşık.

Bugünlerde spor salonuna giderek saatlerce çalışıp kas yapmak oldukça moda.

İnsanların sağlıklı bir hayata olan arzusu hiçbir zaman bitmeyecek gibi görünüyor. Bu amaçla milyonlarca kişi her gün spor salonlarında ter döküyor, ağırlık kaldırıyor ve protein takviyeleri alıyor. Ancak bütün bunlara rağmen kas yapmak oldukça zor. Doğadaki bazı canlılar ise doğal bir şekilde oldukça kaslı. Örneğin goriller.

Goriller, dünyanın en güçlü hayvanlarından biri olarak bilinir.

Etrafta dolaşırken, sadece sebze yiyerek ve uyuyarak inanılmaz kas kütlelerine sahip bu hayvanlar size oldukça şaşırtıcı gelmiş olabilir. Peki, goriller nasıl oluyor da bu kadar kaslı olabiliyorlar?

Gorillerin fiziksel gücü ve kas yapısı üzerine yapılan araştırmalar, bu sorunun cevabının düşündüğünüzden biraz daha karmaşık olduğunu gösteriyor.

Ne kadar spor salonunda çalışırsak çalışalım, asla bir goril kadar güçlü olamayacak olsak da belki de daha çok kaslanmak için gorillerden öğrenebileceğimiz bir şeyler vardır.

1. Bütün gün koşmaktan ve dallarda sallanmaktan kolları daha çok çalışıyor.

Doğal hayatta bulunan goriller bütün günlerini kolları üzerinde koşarak ve etrafta sallanarak geçinir. Bu da sizin spor salonunuzda geçirdiğiniz 1 saat ile kıyaslandığında tabi ki de büyük bir fark oluşturacaktır.

2. Gorillerin günlük yaşamları, arama ve toplama süreçlerine önemli ölçüde vakit ayırmalarını gerektirir.

Böylece goriller çok aktif canlılardır çünkü yedikleri yiyecekler genellikle bulabildikleri yiyeceklerdir. Bu da, onların doğal yaşam alanlarında dolaşırken kilometrelerce yol katetmelerini gerektirir.

3. Ayrıca, oldukça sosyal hayvanlar olan goriller, birbirleri ile oyun oynar ve şakalaşırlar.

Gorillerin birbirleri ile oynarken gerçekleştirdiği bu aktiviteler, kaslarını kullanmalarını ve böylece güçlerini korumalarını sağlar. Bu oyunlar bazenleri saatler sürebilirken tam bir güç gösterisine dönüşür.

4. Gerektiğinde bu hayvanlar diğer hayvanlar ile çatışma içinde bulunarak vücutlarını aktif bir şekilde kullanır.

Goriller genellikle barışcıl olsa da bazen fiziksel çatışma kaçınılmazdır. Böyle durumlarda, gorillerin kuvvetli kolları ve keskin dişleri onları güçlü rakipler yapar. Erkek goriller statülerini korumak için dövüşebilirler. Bu dövüşler genellikle hızlı ve şiddetli olur.

5. Gorillerin beslenme rutinleri oldukça yoğundur çünkü büyüklükleri ve kas kütlesi nedeniyle günlük olarak çok miktarda besin tüketmeleri gerekmektedir.

Diyetleri çoğunlukla bitkisel besinlerden oluşur. Yapraklar, kökler, meyveler ve bazen de böcekler, gorillerin sıklıkla tercih ettiği besin tipleridir. Ayrıca bu hayvanlar yüksek miktarda selüloz içeren bu yiyecekleri sindirebilme yeteneğine sahip olmaları(insanlar selüloz sindiremez.), gorillerin günlük enerji ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlar.

6. Goriller selüloz sindirebilirler.

Goriller her gün büyük miktarlarda bitki tüketirler. Bu bitkilerin içerisinde bulunan selülozu insan vücudu sindiremediği için boşa gitse de gorillerin selülozu sindirmek için özel bakterileri bulunur.

Bu da bitkilerin içerisinde bulunan selülozdan faydalanabilmeleri demektir.

Ama selüloz kendi başına bir protein veya kas kaynağı değildir.

7. Goriller kendi proteinlerini üretebilirler.

Tabii ki, protein haline gelen selüloz değildir ya da bu protein yoktan var olmaz. Bunun yerine selüloz gorillerin sindirim sisteminde bulunan bakteriler için uygun bir besin kaynağıdır ve bu bakteriler lezzetli bir proteinler kaynağıdır.

Böylece goriller kendi proteinlerini üreterek insanlara kıyasla et yemeden büyük miktarlarda protein tüketmiş olurlar.

Kısacası gorillerin bütün gün aktif olduklarını ve teoride sınırsız bir protein kaynağına sahip olduğunu düşünürsek bu kadar kaslı olmaları oldukça normal.

Ayrıca bu hayvanların DNA'ları ve kas sistemleri de insanlara göre farklıdır. Bu yüzden ne kadar spor salonunda çalışırsanız çalışın asla bir goril kadar güçlü olamayacaksınız.

İlginizi çekebilir:

Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 15 Yeni Fotoğraf
Arıların Bilinen Fizik Yasalarına Göre Uçmasının İmkansız Olduğunu Öne Süren Garip Efsane
Tüylü Dostlarımızın Rüyalarında Kimi Gördüğünü Öğrenince Gözlerinizden Kalpler Fışkıracak!

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti