Görevden Alınan ÖSYM Başkanı Aygün: 'Birileri Başarımızdan Rahatsız Oldu'

KPSS ile ilgili iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı' dedi.

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarındaki bazı sorularla aynı olduğu iddiası Türkiye'nin gündemine oturdu. 

Sosyal medyada yapılan yoğun paylaşımların ardından ÖSYM, 'asılsız' diyerek iddiaları yalanladı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirerek inceleme başlattı, ardından yayımladığı kararnameyle ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden aldı: 

Görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün'den ilk açıklama geldi. Bizim Yaka Kocaeli gazetesine konuşan Aygün, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala itibar suikastı yapıldığını ileri sürdü. Prof. Dr. Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” dedi.

Kocaeli Üniversitesi'ne geri dönecek

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı idim. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım' dedi.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
03.08.2022

Neyin başarısı... ..... İyi yalamanın mı... ..... 🤪😡😠👻

03.08.2022

Halil sosyal medya yazması basit ama en azından Türkiyede bir profesör olmanın ne kadar zor olduğunu bildiğini düşünmüyorum adam kurumun başındaki adam ne anlar türkçe matematik soru yazmalarından kurulan kadronun suçunu maalesef baştaki adam çekiyor en aşağı inene kadar neler oluyor allah bilir Aygün hocanın bu zamana kadar bir yanlisini görmedim lakin bir skandal olursa kimse tahtında kalamıyor .

Pasif Kullanıcı
03.08.2022

Başında bulunduğun kurumun ekibi hazırladı o soruları ya da çaldı neyse işte. Düğmeye basılıp da haberiniz olmadıysa gene sizin hatanız. Herşeyden bir mağduriyet çıkarma çabası,hem devletin tüm imkanlarını elinizde tutup hem de bundan şikayet edip mağdur olmak.

03.08.2022

Seni oraya koyan belli, alan belli. Kim başarını(!) çekemeyecek?

TÜM YORUMLARI OKU (47)