Görenlere "Okumasa mıydık Acaba?" Dedirten, Kazançlarıyla Ağızları Açık Bırakan 13 Türk Esporcu

Espor sektörü dünyayla birlikte ülkemizde de hızla büyümeyi sürdürüyor. Sahneye giren yeni oyunlar, yetişen yeni oyuncular, umutlu yatırımcılar, tutkulu taraftarlarla gelişen espor sahnesi, birçok kişinin ekmek teknesi hâline gelmiş durumda. Ülkemizde yetişen ve espordan iyi kazanan birçok yetenekli oyuncu da bulunuyor. Gelin bu oyuncuların on üç tanesine ve şu ana kadar esporadan kazandıkları tahmini miktara bakalım.

Bilgilendirme: Listedeki kazançlar sadece açık kaynaklardan toplanan ödül miktarlarını gösterir, kesinlik taşımaz.

13. Huizhi - $91.250

Birçoğumuzun tanımadığı fakat kreatif Fortnite'ta rüzgarlar estiren oyuncu Huizhi, 2019'da katılıp ikinci olarak tamamladığı Fortnite Dünya Kupası'nda güzel bir miktar kazandı.

12. Ömer "Iroh" Develi - $99.106

Team SoloMid'deki PUBG performansıyla göz dolduran temsilcimiz Iroh, espordan şu ana kadar yaklaşık olarak 100 bin dolar kazanmayı başardı. Iroh, 2019'da PUBG milli takımımızda da oynamıştı.

11. Bünyamin "CodeMarco" Yalçınkaya - $107.205

PUBG arenasında en yetenekli oyuncularımızdan biri olan, şu anda BBL Esports'ta forma giyen CodeMarco'nun espordan elde ettiği kazanç yüz bin doların üzerinde.

10. Furkan "Smashbae" Şanlı - $112.242

CodeMarco ile birlikte BBL Esports için mücadele eden PUBG oyuncusu Smashbae, espordan neredeyse 110 bin dolar kazanmış durumda.

9. Şamil "Mitraleius" Özkan - $113.242

Digital Athletics'ten BBL Esports'a geçen PUBG ekibinin bir diğer oyuncusu olan Mitraleius, espordan tahmini olarak 113.242 dolar kazandı.

8. Mert "mertgungor" Güngör - $119.867

Mitraleius, CodeMarco ve Smashbae'nin takım arkadaşı olan Mert Güngör, PUBG'den yaklaşık olarak 120 bin dolar kazandı. Kendisi, 2019'da Uluslar Kupası'nda ülkemizi temsil etmişti.

7. Buğra "Calyx" Arkın - $151.493

Space Soldiers'ın efsane kadrosunda ve Team Envy'de mücadele etmiş olan CS:GO oyuncusu Calyx, oyundan yaklaşık 150 bin dolar kazandı. Calyx, şu anda Türk hayal takımı olarak nitelendirilen Eternal Fire'da oynuyor.

6. Ahmet "paz" Karahoca - $153.575

Daha önce Space Soldiers'ta forma giyen yetenekli CS:GO oyuncusu paz, oyundan 153 bin dolar civarında kazanmış. Sangal Esports ile yollarını yakın zamanda ayıran isim, şu anda VALORANT'ta ngiN, MAJ3R ve hardstyle ile bir takım arıyor.

5. Engin "ngiN" Kor - $154.061

Türk CS:GO sahnesine damgasını vuran Space Soldiers takımının bir diğer üyesi olan ngiN, espordan yaklaşık 154 bin dolar kazandı. En son Sangal Esports'ta oynayan isim, şu an Sangal'daki arkadaşlarıyla birlikte VALORANT'a geçmiş durumda.

4. Kaan "Fujitora" Çekli - $160.653

Daha önce Futbolist ve Royal Bandits'te oynamış olan, şu an ise Futbolist forması altında mücadele eden başarılı Hearthstone temsilcimiz Fujitora, espordan 150 bin doların üzerinde kazanmış.

3. Engin "MAJ3R" Küpeli - $166.822

Counter-Strike'ı 1.6'dan beri oynayan, Space Soldiers kadrosunda yer almış tecrübeli isim MAJ3R, espordan yaklaşık 166 bin dolar kazanmış. CS:GO'da en son Sangal için mücadele eden MAJ3R, şu an ekibiyle birlikte VALORANT sahnesinde takım aramakta.

2. Özgür "w0xic" Eker - $304.409

Dark Passage'da forma giymiş olan, HellRaisers'ta ve mousesports'ta Avrupa'nın tozunu attıran, Cloud9 ile imzaladığı devasa sözleşmeyle gündem olan CS:GO temsilcimiz w0xic'in espordan elde ettiği kazanç 300 bin doların üzerinde. Kendisi, şu anda Eternal Fire'da mücadele ediyor.

1. Can "XANTARES" Dörtkardeş - $377.745

Space Soldiers'taki performansıyla Türk CS:GO sahnesine damgasını vuran, sonrasında ise Avrupa'daki yıldızını BIG'de parlatan yıldız oyuncu XANTARES, espordan yaklaşık olarak 400 bin dolar kazandı. XANTARES; şu anda w0xic, Calyx, imoRR ve xfl0ud ile birlikte Eternal Fire formasını terletiyor.

İlginizi Çekebilir

Hakikaten de Efsaneler Ligi: En Çok Kazanan 13 Türk League of Legends Oyuncusu
Kazançları Dudak Uçuklatıyor: En Çok Kazanan 13 Türk CS:GO Oyuncusu
Espor Dünyasının En Başarılı 13 Kadın Oyuncusunun Dudak Uçuklatan Toplam Kazançları

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var