Görenler İnanamadı: Trump'ın Erdoğan'a Yazdığı Bir Mektup Basına Sızdırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği bir mektup basına sızdırıldı. Söz konusu mektupta yer alan ve diplomasi diline uygun olmayan ifadeler görenleri şaşırttı. Diplomatik kaynaklar 9 Ekim'de yazıldığı belirtilen mektubun 'çöpe atıldığını' açıkladı. 

ABD merkezli Fox Business Network kanalından sunucu Trish Regan, Trump’ın Erdoğan’a gönderdiğini iddia ettiği bir mektubu paylaştı. Mektubun 9 Ekim'de yazıldığı belirtiliyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Trump tarafından yazıldığı iddia edilen mektupta yer alan ifadeler ise şöyle 👇

''Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum. Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum.

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek şeytan olarak göreceğim. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım''.

Amerika'nın Sesi Büro Şefi Herman, Mektup Beyaz Saray tarafından doğrulandı dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Beyaz Saray muhabirleri de söz konusu mektubun doğrulandığını bildirdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Gazeteci Ahmet Hakan, mektupla ilgili üst düzey bir devlet görevlisiyle görüştüğünü belirterek, şunları aktardı:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
YORUMLAR
16.10.2019

Mektubu Trump değil de sanki Firdevs Yöreoğlu yazmış. Mektubun sonu Don’t be a fool! “ Aptal olma! “ olarak bitmesi hele :D

16.10.2019

sevgili #m.i.l.f Firdevs Yoreoglu'na kadar keske aramiza karısmasaydiniz. Muhtemelen ya seni Dunya'da terk edip gitmislerdir o saatten sonra. Uçan dairenin ustunde otururken böyle espri yapilir mi hic? Biz insanlar gecenin bir yarisi digerlerini unutup kahkaha atabiliyoruz. Bir ihtiyacın olursa haber ver. Aptal olma. Eger bunu insani bir yolla yapabilirsen tarih seni iyi hatirayacaktır. Bana en kısa zamanda cevap yaz. Imza: Bir Dost Dünyalı Not:Mektup Nasa yetkilileei tarafindan onaylandi.

17.10.2019

Gizlice basina sizmis mis mis. Basbaya siz vermissiniz. Aptal olma demek ne demek bu nasil bir uslup. Bambaska bir govde gosterisiyle 3\A sinifindan Donald Trump yine aptal saptal konusuyor.

17.10.2019

Yalnız ben okurken o sözcükler direkt Trumpcığımın ağzından döküldü. İlginç valla😂

17.10.2019

BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ

TÜM YORUMLARI OKU (50)