Google ve Ford, Sürücüsüz Araçlar İçin İşbirliği İçinde

Google ve Ford, sürücüsüz araçların geliştirilmesi ve üretilmesi için ortak bir girişime hazırlanıyor. Yahoo Autos’ta yayınlanan habere göre, Google ve Ford bu otomobillerin geliştirilmesi için bağımsız bir şirket kuracak.

Sadece Ford’a özel olmayan ve sürücüsüz araçlar ile ilgilenen diğer otomobil üreticileri ile anlaşmaya açık olan Google, Mercedes-Benz, BMW, Volvo ve Tesla gibi rakipleri ile de çalışabilir. Bir süredir trafikte testleri yapılan sürücüsüz araçlar, tüm testleri hızla geçmeye devam ediyor.

Google’ın sürücüsüz araçlar teknolojisi ile Ford’un otomotiv üretimi tecrübesini birleştirmek isteyen bu iki dev firma, projeye dair yenilikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Ford yetkilileri tarafından henüz kesin bir detay verilmezken, Ford CEO’su Mark Fields’in 2016 Ocak ayında kurulacak olan şirkete dair açıklamanın yapılacağını duyurduğu biliniyor.

Buna ek olarak Kaliforniya ve Teksas’ta test sürüşlerini sürdüren Google ve Ford, aralarındaki işbirliğini önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) açıklayabilir.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı