Google Translate'i Unutun: Yapabildikleriyle Yabancı Dil Sorununuzu Çözen Yapay Zeka Destekli Çeviri Araçları!

2022 Aralık ayı ile beraber işimizde, okulumuzda ve günlük hayatımızda sıkça kullanmaya başladığımız yapay zeka araçları, başta teknoloji olmak üzere birçok sektörü ve alanı derinden etkiledi. Şüphesiz, bu sektörlerden biri de dil bilimi ve çeviri tarafında oldu. Yaklaşık 10 yıllık internet birikimini bünyesinde bulunduran ChatGPT gibi sohbet robotları, geliştirdiği ilk günden bu yana çoğu kişinin tercümanı olmayı başardı. Ancak ondan daha iyileri de var. Bugün, mutlaka denemeniz gereken en iyi yapay zeka destekli çeviri araçlarından bahsedeceğiz.

1. Deepl

Son zamanların çokça tercih edilen çeviri aracı Deepl, sahip olduğu yapay zeka desteği ile oldukça isabetli tercümeler yapabiliyor. Öyle ki, Deepl istatistiklere göre günlük hayatta kullanılan diğer araçlara kıyasla 5 ila 6 kat daha doğru çeviri yapıyor. Başarılı çeviri platformu ayrıca, direkt olarak PDF dosyalarınızı başka bir dile tercüme edebiliyor ve yine yabancı dillerde akademik yazılarınızı daha doğru oluşturmak için Deepl Write isimli metin asistanı ile de hizmet veriyor. Çeviri aracının en göz alıcı yanı ise, tıpkı Google Translate gibi bir Chrome uzantısına sahip olması. Deepl bu sayede, herhangi bir web sitesinde çeviri yapmak isteyen kullanıcıların da imdadına yetişiyor. Ücretsiz şekilde kullanılabilen Deepl'ın aynı zamanda ücretli üyeliklere de sahip olduğunu belirtelim.

2. Smartcat

3. Fluently

Özellikle asıl işi çevirmenlik olan veya gün içerisinde birçok yabancı dildeki kaynaklara başvuranlar için birebir olan Fluently, oldukça kullanışlı ve düzenli bir kullanıcı arayüze sahip. Çeviri aracı buna ek olarak, her daim arkasında olan yapay zeka teknoloji ile beraber yazdığınız herhangi bir metnin veya yüklediğiniz bir dosyanın dilini otomatik olarak anlıyor. Bu özelliği sayesinde yüzlerce dili destekleyen Fluently'nin aynı zamanda oldukça hızlı ve pratik olduğunu söylemek gerek.

4. Sonix AI

5. Doctranslator

Yabancı dillerde akademik metinler yazan biri iseniz Doctranslator uygulamasını denemeden geçmemeniz gerek. AI Rewriter isimli metin asistanı özelliği ile yabancı dile çevirdiğiniz herhangi bir metni tekrardan düzenleyen ve daha etkileyici hale getiren platform, aynı zamanda büyük boyutlu yazı dosyalarını da dakikalar içinde tercüme edebiliyor.

İlginizi çekebilir:

Yapay Zeka Çılgınlığında Son Durum: Mika İsimli Yapay Zeka Robotu Bir Şirketin CEO’su Oldu
Yapay Zekanın En Büyük Düşmanı Geliyor: MIT'nin Yazılımı, Yapay Zeka İmzalı Sahte Fotoğrafları Tarihe Gömecek!
Bu Hafta Adını Sıkça Duyduğumuz Yapabildikleriyle Herkesi Şaşırtan En İyi Yapay Zeka Araçları
Yapay Zeka Yine "Yok Artık!" Dedirtti: Bu Sefer Herhangi Bir Fotoğrafı Saniyeler İçinde Videoya Dönüştürdü!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler