Google'ın Yasakladığı Beyin Yakan Bu 16 Mülakat Sorusunu Çözebilir misin?

Bilen bilir; Google'ın iş görüşmelerinde en acayip ötesi soruları sormak konusunda her zaman bir şöhreti olmuştur. Malum, işe alım yaparken doğru elemanı binlerce başvuru arasından seçebilmek için klasik sorular yetmiyor; biraz da kişinin nasıl düşündüğünü, zihninin nasıl çalıştığını, durumlara nasıl tepki gösterdiğini anlayabilmek gerek. 

Burada listelediğimiz soruların pek çoğunun bir doğru cevabı yok. Zamanında, yalnızca yukarıdaki amaca hizmet etsin diye sorulmuşlar. Ancak Google hakikaten de bu soruların zorluk ve saçmalık derecesini bir noktada kabul etmek zorunda kalmış ve bu listelediğimiz soruları yasaklamış. Evet, yasaklamış.  

Bakalım senin yorumların ve cevapların ne olacak? İyi mülakatlar ve başarılar diliyoruz 😁😁

1. Seattle'daki tüm pencereleri yıkaman istenseydi, karşılığında ne kadarlık bir ücret talep etmen gerekirdi?

2. Rögar kapakları neden yuvarlaktır?

3. Arkadaşın Bob'da telefonun doğru mu kayıtlı; kontrol etmek istiyorsun ama kendisine direkt olarak soramazsın...

Bunun yerine, bu soruyu bir kağıda yazarak, notu Bob'a ulaştırıp sonrasında cevabını sana getirecek olan Eve'e vermen gerekiyor. Kağıda öyle bir şey yazmalısın ki, Bob telefon numaranı senin okuyabileceğin ama Eve'in anlayamayacağı şekilde şifrelesin.

4. Dünyada kaç tane piyano akortçusu yaşamaktadır?

5. Bir kasabada yaşayan 100 evli çiftin erkeklerinin tamamı, eşlerini aldatıyor.

Kadınların hiçbiri, kocalarının kendilerini aldatıp aldatmadığını, ne zaman aldattığını bilemiyorlar. Kasabada zina yapmanın yasak olduğuna dair çok katı bir kural var. Eğer bir kadın, kocasının kendisini aldattığını ispat edebilirse, sonuç koca için ölüm ve bu yasadan kaçılamaz.

Günlerden bir gün, kraliçe kasabamıza geliyor ve 'Bu kasabadaki erkeklerin en az 1 tanesi zina yapmıştır' buyuruyor. Bundan sonra ne olur?

6. Adamın biri arabasını bir otelin önüne park ediyor ve aniden tüm servetinden oluyor. Ne olmuş olabilir?

7. Akreple yelkovan günde kaç kez üst üste gelir?

8. ABD evlerindeki elektrikli süpürgeler yılda toplam kaç kez çalıştırılıyordur?

9. San Francisco için bir acil durum tahliye planı tasarla.

10. Herhangi bir telefon numarası tuşladığımızda, sırasıyla bu tuşlara karşılık gelen harflerden kaç farklı anlamlı kelime türetilebilir?

11. Bozuk para boyutuna küçüldün ve ağırlığın da orantılı olarak azaldı.

Sonra seni boş bir blender'a attılar. 60 saniye sonra bıçaklar çalışmaya başlayacak. Ne yaparsın?

12. Bir okul otobüsüne kaç tane golf topu sığar?

13. Elinde 2 adet yumurta var ve 100 katlı bir binaya gireceksin.

Yumurtalarımız biraz dayanıklı. Sen bunları her katta camlardan atmaya başlayacaksın. Hiç belli olmaz birinci kattan attığında da kırılabilir; yüzüncü kattan attığında halen her ikisi de kırılmamış olabilir. 

Elindeki yumurtaların kırılmadan atılabileceği en yüksek kat neresi? Deney süresince yalnızca 2 yumurta kırma hakkın var.

14. A noktasından B noktasına gitmen gerekiyor. Nasıl gideceğini, gidip gidemeyeceğini bilmiyorsun. Ne yaparsın?

15. "Veritabanı" nedir? 8 yaşındaki bir çocuğa bunu açıkla.

16. Arkadaşınla beraber bir partidesin. Partide sen ve arkadaşın dahil 10 kişi var.

Arkadaşın seninle iddiaya giriyor: Buradaki insanlardan kaçının doğumgünü seninkiyle aynı? Sen aynı olarak tespit ettiğin herkes için 1'er dolar alacaksın; arkadaşın ise aynı olmadığını tespit ettiği her kişi için 2 dolar alacak. Bu iddiaya girer misin?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
06.06.2016

İş görüşmesinde veritabanını 8 yaşındaki bir çocuğa açıklamam isteniyorsa bi dururum bi bakarım şöyle etrafa . İş görüşmesindeki insanların akıl yaşının 8 olduğunu düşünürüm . Derim burası veledi zinayla dolmuş . Sabi sübyanla mı uğraşacağım iş mi yapacağım ? Yok illa da açıkla biz veritabanı nedir öğrenmek istiyoruz derseler onlara BUDUR derim . Mal mal bakarlar , bi şey anlamazlar . Nedir nerededir ne diyor bu diye düşünmeye başladıkları zaman da onlara veritabanıma hoşgeldiniz derim . İşte böyledir verilerin tabanı , sonsuzdur . Yani sen ne kadar görebilirsen öyledir , o kadardır . Neymiş verilerimizi oluşturan taban . Aha buymuş .Sistemin ya da yaşamın algılarına anlam veren yanıymış . Bilginin ve ilginin artması algının çeşitlenmesini sağlayacağından , beynimin üzerine yaşam diktiği verilerin tabanıyla , 8 akıl yaşın tabanına olayı nasıl anlatırsam anlatayım sadece algılayabildiği gibi anlayacak. Sonuç olarak verileri sağlayan taban görebildiklerin, hissedebildiklerin ve anlayabildiklerinmiş, benim anlatacaklarım tabanı anlamanı sağlamaz. Hadi kips. Ekstra shot americanoyu ofisime alırım . Ücreti de istemiyorum lanet olsun paranıza aq

06.06.2016

Dünyada kaç tane piyano akortcusu vardır sorusunun yanıtı ile yaşayan insan sayısı eşdeğerdir. Duyma- görme engelli olabilir , akli yönden eksik olabilir , eli-ayağı olmayabilir ... Hiç farketmez herkes kendi beyninde bir düzelticidir . Her beyin farklı bir algı her algı farklı bir düzendir. Bu akort işlemlerinin doğru bir şekilde sonuçlanması görecelidir . Standartlara uygun kaç tane vardır diye sorulsa cevap değişir ama geneli sorulmuş . Son verilere göre dünyada 7 milyar 125 milyon insan şey pardon piyano akortcusu yaşamakta . Ulan gogıl parayı da bi söylemedin , yeni gelin gibi kurumsun

06.06.2016

Elimde 2 yumurta var ve maks 2 tane KIRMA hakkım var. En yüksek kaçıncı kattan atarsam kırılmaz diye bana sorarsan eğer yandın gogıl dayı . Çünkü ben o yumurtaları alırım . Sonra haşlarım . Sonra kabuğunu soyarım . Sonra çıkarım 100. Kata atarım bir tanesini aşağıya. Yumurtanın kırılacak bir tarafı kalmadığı için kırılma olmaz ve maks. 100 kattan bu işi kolayca hallederim. İkinci yumurtayla ne yapacağımı alacağım ücreti görüştükten sonra açıklarım . Ofisim neredeydi ?

Pasif Kullanıcı
06.06.2016

Google Dublin'e gitme. Bizim İngilizce hocasının ağabeyi Google Dublin'le görüşme yapmış hatta Google onu işe almış ama Dublin ofisini beğenmemiş.

TÜM YORUMLARI OKU (58)