Google'ın Uygulama Mezarlığına Yeni Bir Uygulama Daha Katılıyor

Google, görüntülü sohbet uygulaması Duo'yu Meet ile birleştirme kararını duyurdu. Google tarafından Duo kullanıcılarına konu hakkında bildirimler gönderilmeye başlamıştı. Google böylece uygulama mezarlığına yeni bir ürünü daha yolluyor diyebiliriz.

Google Duo ve Meet 'in birleşmesi ne anlama geliyor? Duo kullanıcılarının ne yapması gerekiyor? Bu soruları cevaplıyoruz.

Google Duo için yolun sonu göründü. Popüler uygulama Meet ile birleştiriliyor.

Google, Duo uygulamasının yeni özelliklere ve yeni bir simgeye kavuşacağı söyleniyordu. Bugün itibariyle Duo'nun Meet ile birleşeceği belli oldu. Google Duo resmen yolun sonuna geldi diyebiliriz. Yani artık Duo ve Meet isimli iki farklı görüntülü sohbet uygulaması yerine sadece Meet olacak. Duo kullanıcıları da Meet üzerinden görüntülü sohbetlere devam edebilecek.

Google, Meet kullanıcılarının bu değişimden hiç etkilenmeyeceğini açıkladı.

Yani Meet’in web sitesi ve uygulaması aynı olacak. Ancak Duo ile Meet birleşmesiyle birlikte Duo uygulaması ve web sitesi Meet’e bağlanacak. 

Google henüz resmi bir kapanış tarihi vermedi, ancak tüm Duo kullanıcılarını 2022’nin sonuna kadar Meet’e taşımak istiyor. Yani 2023 yılı itibarıyla bu hizmet olmayacak ve tüm görüntülü sohbet yetenekleri Meet’e transfer edilecek.

Meet bir süre boyunca Meet Original olarak isimlendirilecek.

Google Duo kullanıcılarının Meet'e taşınmasıyla birlikte bu isimlendirme de normale dönecek. Google Duo kullanıcıları bu süreç boyunca Meet'in tüm özelliklerini kullanmaya devam edecek.

Google'ın fişini çektiği ilk uygulama Duo değil tabi ki. Teknoloji devinin şimdiye kadar kapattığı uygulamalar için bir mezarlık bile yapıldı.

Bir yazılımcı tarafından geliştirilen killedbygoogle.com sitesinden Google'ın şimdiye kadar rafa kaldırdığı tüm projeleri görebilirsiniz. Burada uygulamaların isimleri ve rafa kaldırıldığı tarihler de yer alıyor.

İlginizi çekebilir 👇

Google'ın İçine Gizlenmiş Bu Eğlenceli Minik Oyunları Farketmiş miydiniz?
Google'da 'Bir Şey' Ararken Zorlanmayın Diye İşinize Yarayacak 11 İpucu

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başörtüsü Takıp Ayşe'yi Taklit Etti!