Google'ın Ürettiği Robotlar 15 Yıl İçerisinde Dünyanın Bütün İş Yükünü Alıp İşsizliğe Sebep Olacak!

Önde gelen bir yapay zeka uzmanı, önümüzdeki 15 sene içerisinde dünya üzerindeki bütün işlerin yarısını robotların yapıyor olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız robot istilasını ve duruma karşı yapmamız gerekenleri The Sun'dan sizler için derledik.

Eski Google ve Microsoft yöneticisi Kai-Fu Lee, sanayi devrimi sırasında çiftçilerin karşılaştığına benzer şekilde birçok alanda işçilerin krizlerle karşılaşacağını söyledi.

Kamyon şoförlerinin, pazarlamacıların, resepsiyon görevlilerinin, mağaza çalışanlarının, fast food çalışanlarının ve kuryelerin robot çağında gereksiz olacağı düşünülüyor.

Robotlar duygu taşımadığı ve empati kuramadığı için sadece hemşireler ve öğretmenler gibi kişiyle temas halinde olan meslekler güvence altında.

AI Superpowers: China, Silicon Valley, And The New World Order'ın en çok satan yazarı Lee, robotların insanların yerine geçeceği ve eğitime yeniden nasıl başlamaları gerektiği konusunda insanları uyardı.

Daily Mail'e konuşan Lee: ''İnsanlar, AI robotlarının işlerinde yaratacağı etkinin farkında değiller. En büyük risk altında olanlar ise tele pazarlamacılar. Google'ın tartışmalı robotu insanları ikna edebilecek seviyede. Muhtemelen telefonda robot çağrıları almışsınızdır. Fakat ilerideki çağrılar daha da doğal olacak. AI robotları, yatıştırıcı bir kadın sesi veya ikna edici bir erkek sesi kullanarak hitap etmenin yollarını bulmak için müşteri profillerini, geçmiş satın alımları ve duygusal tanıma özelliğini kullanabilir.'' dedi.

Aynı şey, müşteri destek hizmetleri ve çağrı merkezi operatörleri için de geçerlidir.

Eğitim; düşünmek, insanları daha bireyci ve daha anlayışlı yapmak adına köklü değişimler ortaya koymak zorundadır.

Lee sözlerine şu şekilde devam etti: ''İnsan ile insanın etkileşimi güvenlidir. Konfor ve memnuniyet sağlamak güvenlidir.''

Google China'nın eski yöneticisi, AI robotlarının yaratıcı ve kavramsal olamayacaklarını, karmaşık stratejik planlama yapamayacaklarını ve hassas el ile kol koordinasyonu gerektiren işleri yapamayacaklarını söylüyor.

Böylelikle yazarlar, sanatçılar, stratejik yöneticiler, doktorlar, evlilik danışmanları ve sosyal hizmet uzmanları hala iş bulabiliyor olacak.

Bizimde ayrıca robot ordusunun neler yapabileceğini öğrenebilmek için bolca bilgisayar uzmanına ve AI araştırmacısına ihtiyacımız var gibi duruyor.

Popüler İçerikler

Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
YORUMLAR
16.01.2019

gereksiz disütopik korkular... teknoloji bu düzeye geldiğinde yeni meslek alanları ortaya çıkacak ve insanlar yine hayatlarını kazanacakları işler bulacaklar merak etmeyin. 1800 lerde insan kaynakları direktörü falan yoktu. yada bilişim uzmanlığı.

16.01.2019

Haklı bir yorum ama bu gene de geleceğin distopik olmayacağını garantilemiyor da.

16.01.2019

Teknoloji her alanda ileri taşıyor insanlığı bu yadsınamaz bir gerçek ama bu gelişmelerin bir diğer tarafı da üretimde ve hizmette insan emeğine duyulan ihtiyacın azalması. 40 yıl içinde dünya nüfusunun 2 milyar artacağı düşünülüyor. Doğal kaynaklarda hızla tükenmekte. Yapay zeka robotlar ve otonomlar insan emeğine duyulan ihtiyacı şimdiden azaltmaya başlamadı mı? Geleceğin insansız fabrikalarının yapımına başlandı. Amazon insansız araçlarla sevkiyat yapacağını açıklamıştı. Abd - Çin - İngiltere - Japonya; bu ülkeler de bilişim dersleri lise öncesinde verilmekte artık. Gelişmiş ülkeler bilişim çağında bu teknolojiyi bilen nesiller yetiştirilmesi gerektiğinin farkında. Yapay zeka çalışmaları ilerleme kazanmışken artık en küçük otomatın bile bir yazılımı var. Cerrahi robotlar, düşünceyle hareket edebilen protez kol sadece sağlık alanındaki çalışmalardan bir kaç tanesi. Robot şirketleri 4 yılda 40 kat büyümüş. İnsansız Fabrika Otomasyonları kuruluyor, şuan da bir çok işi otomatların yaptığı fabrikalar var ama bu otomatları yöneten çalışanlarda var şimdi ki çalışmalar da tamamen insan gücüne ihtiyaç duyulmayacak. Robotların teknolojisi hayal gücüyle sınırlı değil ama insan emeğine duyulan ihtiyacı da sınırlamayacağı hayal değil.

16.01.2019

senelerdir soyluyoruz, 4. sanayi devrimi turkiye gibi ekonomisi ucuz is gucune, montaj ve yansanayiye dayanan ulkeler icin en buyuk tehlikedir. turkiyenin zengin yeralti kaynaklari yok, teknoloji ve bilgiye dayanan bir uretimi yok, tek gercek kaynagi ucuz insan gucu. otomasyon ve robotlasmanin tehdit ettigi alanda bu. eskiden ucuz is gucu icin senin ulkene gelen isleri simdi gelismis ulkelerde robotlar makinalar yapacak ve hatta yapmaya basladi bile. bugun yasadigimiz ekonomik zorluklar bu degisimin ilk dalgalari. gitgide yapabilcegimiz is alanlari azaldikca daha agir krizler gelecek, daha buyuk ic huzursuzluklar cikacak. bugun ulke olarak herseyimizle hazirlanmamiz, planlarimizi yapmamiz gereken tehdit bu iken hala cok az kisi bunun farkinda, cok az kisi bunu tartisiyor. bu konuda uyaran insanlarla robotcu hoca diye dalga geciliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (11)