Google'ın Sizin Hakkınızda Neler Bildiğini Gösteren 7 Şey

Bu 7 şeyi de görebilmeniz için tabi ki bir GOOGLE HESABINA ihtiyacınız olacak. Google hesabınız olamadan bu şeyleri göremezsiniz.

İlk olarak 1998'de resmen hizmet vermeye başlayan günümüzün DEV şirketi Google'ın bugün ulaştığı piyasa değerini ve marka değerini tahmin edersiniz. İşte bu yüksek piyasa ve marka değerine sahip olan Google bakın sizin hakkınızda neler biliyor? 

Dikkat: şimdi öğreneceğiniz bu bilgileri sevgilileriniz/ailelerinizin yanında denemeyin. Bizden söylemesi ;)

1. Google History (Geçmiş)

Evet adından da anlaşılacağı üzere geçmişiniz burada! Eğer bir google hesabınız var ise, Google bu güne kadar yaptığınız tüm aramaların kaydını tutmuş sizin için. 

  • En çok aradıklarınız

  • Günde kaç arama yaptığınız

  • Yılda kaç arama yaptığınız

Evet hepsini görebilirsiniz; https://history.google.com/history/

Mesela ben bugüne kadar 37887 arama yapmışım..

2. Google Ad (Reklam)

Burada ise internette gezinirken hangi Google Reklamlarının karşınıza çıkacağını görebiliyorsunuz. Aşağıda vereceğim linke tıkladığınızda Google sizin İlgi Alanlarınıza göre reklamlar sunduğunu göreceksiniz. İsterseniz bu ilgi alanlarını kendiniz belirleyebilir, ne tür reklamlar görmek istediğinizi kendiniz seçebilirsiniz.

Ha, diyorsunuz ki Google benim ilgi alanlarımı nereden biliyor? Cevabı çok basit. Google'ın kendi dediğine göre Youtube'da izlediğiniz videolardan yola çıkarak böyle bir sistem kurmuş. Sanırım günlük hayatta gezdiğiniz sitelere göre de reklam çıkarıyor karşınıza.

https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated

3. Google Location History (Konum Geçmişi)

Benim en sevdiğim özelliklerinden birisi. Günümüzde sıkça kullandığımız akıllı telefonların GPS bilgisinden, kullandığımız bilgisayarların konum bilgisinden Google sizin geçmişte nereye gittiğinizi, ne zaman gittiğinizi, hangi yoldan gittiğinizi bir bir not etmiş. İyi mi kötü mü bilinmez, ama yararı olacağı kesin. 

Aman diyeyim dikkat, sevgilinizden, karınızdan, ailenizden habersiz bir yere gittiyseniz yanlarında bakmayın ki sonra kulaklarımız çınlamasın ;)

https://www.google.com/maps/timeline

Not:Resimde gördüğünüz benim konum geçmişim.

4. Google Takeout

Bugüne kadar kullandığınız, Google'ın bildiğiniz ne kadar uygulaması (Plus,Youtube,Keep,Fit gibi) var ise hepsinin geçmişini alan ve size bir paket servisi şeklinde sunan bir diğer Google servisi. Aşağıda vereceğim linke tıkladığınızda Google Geçmişinizi indirebileceksiniz. Bir nevi arşiviniz olacak.

https://takeout.google.com/settings/takeout

5. Google Dashboard

Kullandığınız birçok Google ürününü toplu bir halde bulabileceğiniz yeni bir Google sayfası. Şöyle oluyor;

  • Mailleriniz,

  • Android telefonlarınız,

  • Konumlarınız,

  • Google Pluslarınız

  • Google Kişileriniz

  • Yüklediğiniz Uygulama Sayısı

Ve daha bir çoğu burada; https://www.google.com/settings/dashboard

6. YouTube Search History (Arama Geçmişi)

Bunu bildiğinizi varsayıyorum. Çok gizli bir şey değil, ama bilmeyenler var ise adından da anlayacağınız üzere, Youtube'da yaptığınız tüm aramaların kaydı da tutulmuş Google Hazretleri tarafından. 

 'meme, popo' aradığınızı görür gibiyim.

https://www.youtube.com/feed/history/search_history

7. Google Permissions (İzin)

Google'ın bugüne kadar kullandığınız tüm hesaplarınızda izin verdiğiniz uygulamaları burada görebilirsiniz. Genellikle akıllı telefonlarda uygulama indirirken istenilen izinlerdir bunlar. Okumadan 'he he, tamam geç *mk' dediğimiz izinlerin hepsini burada görebilirsiniz.

https://security.google.com/settings/security/permissions

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR
22.12.2015

#1 e istinaden gayet sağlıklı bir geçmişim varmış çok sevindim. en çok tıklanan aradıklarım aşağıdaki gibiymiş; eksisozluk.com, tr.wikipedia.org, forum.donanimhaber.com, en.wikipedia.org, twitter.com

22.12.2015

Devletlerin, bu tür kayıt altına alma ayarlarını varsayılan olarak kapalı sunmaları için baskı yapması gerekir. Kendi vatandaşını koruyucu tedbir almaktan acizler. Sonra, bilgi talebinde dünya birincisi çıkıyoruz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ