Google'ın Meme Kanserini Tespit Eden Yapay Zeka Araştırma Modeli Lisanslandı!

Google 2020 yılında yayınladığı araştırmasında, geliştirdiği yapay zekanın meme kanseri tespitinde çok iyi sonuçlar elde ettiğini duyurmuştu. Meme kanserinin tespiti için geliştirilen yapay zeka ilk kez bir şirkete lisanslandı. İşte kadınlar için oldukça umut verici olan bu haberin detayları.

Meme kanseri dünyada en sık rastlanan kanser türü!

Her 8 kadının 1'inde rastlanan meme kanseri, dünyada en sık görülen kanserler arasında birinci sırada yer alıyor. Dünyada her yıl yaklaşık olarak 2 milyon kadına meme kanseri teşhisi koyuluyor.

Oysa ki uzmanlar meme kanserinin erken teşhisinde tedavinin başarıyla sonuçlandığını belirtiyorlar.

Erken teşhis hayat kurtarıyor!

Meme kanserinde erken teşhis bu denli önemliyken dev teknoloji şirketlerinin bu konuya sessiz kalmaması oldukça önem arz ediyor. 

Günümüzün en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google da sağlık alanında attığı önemli adımlarla adından söz ettirmeye başladı. 

Google Health yıllardır meme kanseri tespitinde kullanılabilecek bir yapay zeka üzerinde çalışıyordu. 2020 yılında yayınlanan araştırma ise geliştirilen yapay zekanın ne kadar doğru sonuçlar elde ettiğini gösterdi.

Google başarılı sonuçlar elde etti!

Google geliştirmiş olduğu bu yapay zekayı medikal teknoloji şirketi iCAD'e lisansladı. Yapılan işbirliği ile şirket bu yeni yapay zekayı kendi çalışmalarıyla entegre edecek. 

iCAD şirketi kanser saptama ve tedavi konusunda çözümler üreten bir teknoloji şirketi. Şirketin kendisinin geliştirmiş olduğu meme kanseri tespit araçları da mevcut. iCAD bundan sonraki çalışmalarında Google'ın AI (yapay zeka) destekli göğüs görüntüleme teknolojisini kullanacağını duyurdu.

Yapılan ortaklık sayesinde güçlerini birleştiren iki şirket, çok daha doğru sonuçlar elde edilebileceğini söylüyorlar. Radyologların kanser tespitinde işlerini son derece kolaylaştıracak olan bu teknoloji, ileride birçok kadının hayatını kurtarabilir.

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz.

Meme Kanseri Belirtileri ve Tedavi Seçenekleri ile İlgili En Çok Merak Edilenler
Dirseğimizi Vurduğunuz Zaman Neden Elektrik Çarpmış Gibi Hissederiz?
Ghosting Nedir? Bir Duygusal Şiddet Olan Ghosting Nasıl Anlaşılır?

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"