Google'dan Yeni CAPTCHA

İnternetteki bir kullanıcının insan olduğunu ispatlamaya yönelik geliştirilen CAPTCHA testinin yeni sürümü olan RECAPTCHA kullanıma sunuldu.

Bir kullanıcının gerçekten insan mı yoksa bot mu olduğunu ortaya çıkamak için kullanılan en kolay yöntemlerden biri olan CAPTCHA yenilendi. Google'ın geliştirdiği yeni RECAPTCHA çözümü botlarla insanları ayırmak için daha gelişmiş yöntemler kullanıyor.

Bugüne kadar sadece şekli değiştirilmiş kelimelerin yazılması mantığı ile çalışan güvenlik sisteminin yeni sürümü bazı ek özellikler de içeriyor. RECAPTCHA'da Google'ın geliştirdiği analiz teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca bu teknolojinin yeterli olmadığı durumlarla kullanıcının sesi ile de sistem kontrol edilebiliyor. Yani ses seçeneği de güvenlik sistemine eklendi. Sesin taklit edilmesi zor olduğu için ek bir güvenlik sağlanmış oluyor.

Yeni sistemde botlarla insanları ayırmayı hedefleyen Google, yeni servisi kullanıma sundu. İsteyen internet sitesi sahipleri yeni güvenlik sistemini kendi sitelerine entegre edebilecekler. Yeni servisle ilgili bilgiler Google'ın resmi internet sitesinde yer alıyor.

Kaynak: Google

Popüler İçerikler

Kimi Görmekten Bıktı Kiminin Rüyasına Giriyor: Sosyal Medyayı Ele Geçiren Dubai Çikolatası Kriz Çıkardı
Narin Cinayetinde Önemli Gelişme: Ölüm Yeri ve Saati Kesinlik Kazandı!
Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i Vahşice Katleden Semih Çelik Hakkında Yeni Detay