Google'dan Türkiye Açıklaması: Muhalif Görüşlere ve Sitelere Öncelik Vermiyoruz

Google, Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'na 36 sayfalık bir rapor sundu ve önemli açıklamalarda bulundu. Raporda, arama motorunun nasıl işlediği, algoritmaların nasıl çalıştığı ve veri güvenliğine dair bilgiler yer aldı.

Arama sonuçlarını siyasi amaçlarla saptırmak Google faaliyetlerine zarar verir vurgusu yapıldı.

TRT Haber'deki bilgilere göre Türkiye'ye özgü bir algoritmanın olmadığının yer aldığı raporda, kullanıcılara mümkün olan en ilgili sonuçların sağlandığına dikkat çekildi.

Şirket, algoritmaların güncel olaylara ilişkin bir içeriğin doğru veya yanlış olup olmadığını belirlemediğini ifade etti.

Raporda, 'Muhalif görüşlere ve muhalif sitelere öncelik veriliyor” eleştirisine de cevap verildi. Google; sistemlerinin siyasi eğilim gibi öznel kavramların analizi için tasarlanmadığını savundu.

Dezenformasyonla mücadelede 3 kriteri göz önünde tutulduğu anlatıldı. Raporda, geçen yıl 6 milyondan fazla yanıltıcı içeriğin Youtube'dan kaldırıldığı da açıklandı.

Raporda kişisel verilerin asla satılmadığının da altı çizildi. Kişisel verilerin elde edilme girişimlerinin de yenilikçi teknolojilerle engellendiği kaydedildi.

İlginizi çekebilir 👇

Benzin Fiyatlarını Google Haritalar'dan Görebileceğinizi Biliyor muydunuz?
Google Artık Horlayanları İfşa Edecek: Android Cihazlar Öksürük ve Horlama Seslerini Algılayacak

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR

Adamlar interneti kontrol edemediği için çıldırıyorlar. İnternet yaygınlarştıkça insalar görüyorlar ve biliyorlar. Saklayamıyorsunuz. Ak dediğinize ertesi gün kara deseniz de bu kayıtlar hep var. Topaç gibi bir hükümet olur mu hiç? Sürekli dönen, döndükçe kendini yalanlayan ve yalandığı yalanı için daha sonra yine kendini ylanlayan kötüleyen bir sistem var. İnternetten Nfret ediyorlar, çünkü Malum kanallar gibi Masallar sosyal mecralarda yok. Bunlara hükmedememek çıldırtıyor bu faşistleri. Beyni olan her türlü bilgiye ulaşabilir. Beyin fonksiyonlarında 2002 den itibaren işlev olmayanlar tek haber kaynağından haber almaya devam eder. Muhalefet için de, yandaş için de böyledir bu. 2 tarafı da dinleyin, izleyin, okuyun. Böyle olurs ancak kendi fikirleriniz olur. Diğer türlüsü okuduğunuz ya da tarafı olduğunuz bilgi kaynağının papağanlığını yapmak olur.

Tez +Antitez = Sentez. Siz sentezi yapabilecek bilgide olun. Tez ya da antitez olmaktan öteye gidemeyenlerin ülkeyi bu duruma getirdiği gibi olmayın.

Pasif Kullanıcı
08.06.2022

google a kayyum mu atandı be :)))

Vermiyoruz mu veremiyoruz mu ? Başta google ın kasıt yaptığını düşündüm

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ