Google'dan Kullanıcıları Kızdıracak Karar: Android 15 ile Bluetooth'u Tamamen Kapatmanıza İzin Verilmeyecek!

Google'ın merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi Android 15'in geliştirme kodlarında kullanıcıları rahatsız edebilecek yeni bir özellik keşfedildi.

Kullanıcılar, eylül ayında tanıtılması beklenen Android 15 ile hayata geçirilecek "Cihazımı Bul" isimli yeni ağ özelliği sayesinde, telefon ve kulaklık gibi akıllı cihazların konumuna kolayca ulaşabilecek.

Yeni özellik, milyarlarca Android cihazın Bluetooth teknolojisi üzerinden birbirleriyle iletişim kurarak devasa bir konum takibi ağı oluşturması ile çalışacak.

Android cihaz kullanıcıları, söz konusu takip ağına katılan her cihazın yakındaki cihazlara ait şifrelenmiş konum işaretçilerini Google'a iletmesi ile birlikte, yalnızca kendi cihazının nerede olduğunu belirten konum bilgisini kolayca öğrenebilecek.

Öte yandan bu kullanışlı özelliğin düzgün bir şekilde çalışması adına tüm kullanıcıların, Android cihazlarındaki Bluetooth özelliğini sürekli olarak açık tutması gerekecek.

Google bu bağlamda, tüm Android cihazlarda Bluetooth'un tamamen kapatılmasını engelleyecek. Dev firma, böyle bir durumda ortaya çıkabilecek olası pil ömrü ve performans sorunlarını ise geliştirdiği yeni duraklatma aracı ile önlemeyi hedefliyor.

Kullanıcılar, yeni duraklatma aracı sayesinde Bluetooth’u kapatmaya çalıştığında ertesi gün tekrar açılacağına dair bir uyarı alacak. Söz konusu sistem, "Cihazımı Bul" gibi özelliklerin hala çalışır durumda kalmasını sağlarken, aynı zamanda pilden tasarruf edilmesine de olanak tanıyacak.

İlginizi çekebilir:

A101'de Satışa Sunulan JBL Bluetooth Kulaklık Tune 720BT Modeli Alınır mı? Özellikleri ve Yorumları
Google Tarihi Kararın Eşiğinde: Google Arama Motoru Paralı Olabilir!
Cepten Konuşmak da Pahalı! Cep Telefonu Konuşma Ücretlerine Zam Geldi
Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonlarında Kayıtsız Kullanım 180 Güne Çıkarıldı

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
06.04.2024

Android her açıdan pişmanlıktır…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ