Google'dan 3 Boyutlu Görüntü Çeken Tablet Geliyor

Mobil cihazlarda gelişmiş görüntü alma testleri yapan Google yeni ve son teknoloji ürünü bir tablet geliştiriyor.

Konuya yakın kaynaklar şirketin 4 bin prototip tableti gelecek aya üreteceğini belirtiyor. 7 inçlik ekrana sahip olacak cihazın arkasında iki kamerası olacak. Kızılötesi derinlik sensörleri ve gelişmiş yazılım ile cihaz, objelerin görüntülerini üç boyutlu olarak kaydedebilecek.

Bu gelişmiş tablet Google'ın Project Tango isimli araştırmasının bir parçası. Konuya yakın bir kaynak tabletin Haziran ayının sonunda yapılacak şirketin yıllık geliştiriciler konferansı öncesinde satışa sürülebileceğini söyledi.

Project Tango kapsamında şirket Şubat ayında benzer sensörleri kullanan ve kullanıcının etrafını üç boyutlu olarak haritalandırabilen prototip bir telefon da geliştirmişti.

Google yaptığı açıklamada bu akıllı telefonda kullanılan teknolojinin gözü bozuk olanlar için, mağazalar içerisinde adım adım yönlendirmelerde ve üç boyutlu video oyun yapımında kullanılabileceğini belirtti.

Rakip Facebook şirketi de sanal gerçeklik başlığı üreten Oculus VR şirketini satın alarak gelişmiş benzer bilgisayar görüntüleme teknolojisine giriyor. Kablosuz ve dijital medya sektörüne odaklanan yatırım bankası Rutberg & Co'nun araştırma sorumlusu Rajeev Chand konuyla ilgili yorumunda, bu teknolojilerin günümüzde kullanılan standart 3-D görüntülerin oldukça ilerisinde olduğunu söyledi.

Google ilk etapta geliştiricilere vermek için yeni tabletlerden az bir miktar üretmeyi planlıyor.

Araştırma şirketi IDC'den analist Bryan Ma, 'Yeni teknolojiyi ilk olarak geliştiricilere açmak kritik öneme sahip. Böylece yeni teknoloji pratik uygulamalara uyarlanabilir' diyor.

Gerçekten de Google'ın yeni cihazı için zor olan kullanıcılar için yararlı olabilecek fonksiyonların getirilmesi olacak.

'Bu teknoloji uygulamaların ilerisinde' diyen Chand yine de görüntü işlemedeki ilerleme dikkate alındığında uygulamaların bu arayı kapatacağı konusunda iyimser. Chand, Google ve Facebook gibi teknoloji şirketlerinin bu tarz uygulamaları tüm varlıkları ile destekleyeceklerinin altını da çiziyor.

Google geliştiricilerin çağ ötesi cihazlarında testler yapmalarına imkan veriyor. Böylece şirket geliştiricilerin bu cihazların müşteriler için cazibesini artırmasını umuyor. Project Tango dışında şirketin ayrıca internet bağlantılı Google Glass isimli gözlüğü bulunuyor. İlk kez 2012 yılında tanıtılan gözlük şu ana kadar yalnızca geliştiricilere ve test yapanlara verildi.

Bu strateji Apple'ın stratejisinin ise tam tersi. Apple cihazlarını tüketicilere tanıtmadan önce gizli olarak bu cihazlar üzerinde çalışmayı tercih ediyor.

WSJ

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!