Gölcük’te İnsanlık Dramı: Karanlık Odada Bulundu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ihbar üzerine olay yerine giden ekipler, insanlık dramı ile karşılaştı. 23 yaşındaki zihinsel engelli bir kişi ile kızı ve evde bulunan annesi, anneannesi ve iki kardeşi koruma altına alındı.

Komşular durumdan şüphelendi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, 6 kişinin yaşadığı evde kalanların olmasına rağmen hiç kimsenin dışarıya çıkmamasından şüphelenen vatandaşlar ekiplere haber verdi. İhbar üzerine Kocaeli Valiliği, Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi Zabıtası ile temizlik işleri ekipleri ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yeni Mahalle'de bulunan binan 5. katına giren ekipler dram ile karşılaştı. Evde kullanılmayan eşyaların arasında güçlükle ilerleyen ekipler, karanlık odada, koltuğun üstünde 23 yaşında kızı fark etti. Sorulan hiçbir soruya cevap vermeyen kızın zihinsel engelli olduğu, 2 yaşında da bir çocuğu olduğu öğrenildi. Zabıta ve Gölcük Belediyesi ekipleri, evde bulunan gereksiz eşyaları tek tek çıkardı. Ailenin Gölcük Kaymakamlığı'ndan maddi yardım, çeşitli vakıflardan yiyecek yardımı, Gölcük Belediyesi'nden ise sosyal yardım aldığı, ancak psikolojik sıkıntılar yaşadığı öğrenildi.

‘Çöp ev değildi’

Evde yaşayan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Hatice Y. huzurevine teslim edildi. Kızı 50 yaşındaki Ümit Y. ile, 3 çocuğu ve Ümit Y.'nin torunu da devlet korumasına alındı. 

Olayı anlatan apartman yöneticisi Eşref Görmüş, '80 yaşındaki Alzheimer hastası Hatice teyze, kızı Ümit, 3 torunu ve torununun 2 yaşındaki kızı yaşıyordu. Hatice teyzeyi huzur evine götürdüler. Ümit’in 2 oğlunu ve 2 yaşındaki torununu çocuk esirgeme kurumu aldı. Ümit hanımın 23 yaşındaki kızı zihinsel engelli, evde çok fazla birikmiş eşya vardı ama çöp ev değildi' dedi.

Ekiplerin evdeki çalışmaları

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
16.11.2022

zihinsel engelli kızın çocuğu mu varmış, umarım okuduğumu anlamayan bir insanımdır. Lan tiksindim valla insanlıktan, siz nasıl bir yaratıksınız.

Haberi okuduğum da senin gibi şaşırdım. Ulan acaba yanlış mı okudum deyip, 3 kez daha okudum ve hatta yazılı haberin bitiminde videoyu izledim komşusu kız için 17-18 yaşında dedi şok oldum. Annesi kızını para karşılığında satmadiysa, biri kıza tecavüz etmiş belli. Ağzı var dili yok kızın, hangi o.cogugu zorla sahip olduysa kıza ne yasattiysa aynısını ona yasatmali... Şöyle haberleri gördükçe cinnet geçiriyorum.

16.11.2022

Üç çocuk o evde 😖😖 ülkede üç Türk(etnisite değil yerli/vatandaş anlamında söylüyorum) çocuğu bu evde bu insanlarla yaşatılmış ama devlet ancak duyarlı bir vatandaşın ihbarıyla durumdan haberdar oluyor 😖 insanını terk edip insan ithal eden devlet… üç çocuğun ikisi okul çağındadır okula gitmiyorsa devletin umurunda değil demek ki😖 gidiyorsa öğretmenler diğer veliler okul müdürleri kör sağır dilsiz demek ki😖😖

16.11.2022

Ayrıca 23 yaşında zihinsel engelli kadın çocuk doğruyor evde doğurduğuna inanamıyorum ama evde doğurmuş olsa bile yine yetkililer habersiz herkes kör uykuda 😖😖😖

16.11.2022

Şu olayın altından kim bilir neler çıkacak da bilmek istediğimden emin değilim :(

TÜM YORUMLARI OKU (12)