Onedio Logo

Gökçen Gökçebağ Yazio: Bekir Coşkun Üzerine…

Kapak Görseli

Tarih sırasıyla ilk olarak Pako… Siyah bir köpek. Ya da başka bir renk. Benim aklımda siyah olarak kalmış. Bekir Coşkun'un köpeğine duyduğu sevgi. O çok kıymetli köşesini -ki onun yazdığı köşe nice genel yayın yönetmeni yetiştirmeye maliktir- bize hayvanları hatırlatmak için defalarca kullanmıştır. O şiirsel diliyle hafta sonları Pako'yu ve Pako'nun dostları olarak gördüğü bütün hayvanları bize anlatmıştır. Malum köşenin adı Onuncu Köy dür, gelin görün ki oradan da kovulmuştur. Ama o yılmamış, köyünü de gittiği yere beraberinde götürmüştür.

Sonra oğlu Tolga. Bir dizi setinde tanıştık ve birbirimizi hemen sevdik. Çoğu akşam Asmalımescit'te buluşup hiç sıkılmadığımız muhabbetler çevirdik.

Sonra düğününe gittim ve orada Bekir Coşkun la da tanışma fırsatı buldum.

Sonra düğününe gittim ve orada Bekir Coşkun la da tanışma fırsatı buldum. Görseli

Kendisini bu kadar çok sevmem biraz da oğlu vesilesiyle oldu. Oğlunun mizah anlayışı son derece kuvvetli ve canlıdır. Bir de baktım babası da boş değil (!) En son Ufak Bir Hata isimli oyunda oynuyordu Şehir Tiyatroları’nda. Filiz’in oyunu. Tolg2anın kamera önünde ne kadar sempatik olduğunu biliyordum ama bu oyunda bir saat on beş dakika boyunca hiç sıkılmadan izleyince içinde parlayan tiyatro cevherine de vakıf oldum.

Filiz oyunu dramatik yazarlık bölümünde okurken yazmış. Dramatik yazarlık her sene kaç mezun veriyor bilmiyorum ama hala sektörün en temel ihtiyacı. Belki de yurt dışından senaryo ithal etmemize gerek yoktur. Belki de paramız cebimizde kalabilir.

Neyse, konudan çok saptım. Yazıyı Bekir Coşkun’a Allah’tan rahmet dileyerek bitirmek istiyorum. Nurlar içinde yatsın…

Popüler İçerikler

Kendi Bonservisine Ortak Olacak! Galatasaray’dan Victor Osimhen’e İnanılmaz Teklif
Kendi Bonservisine Ortak Olacak! Galatasaray’dan Victor Osimhen’e İnanılmaz Teklif
Nureddin Yıldız’ın ‘6 Yaşındaki Çocuk Evlenebilir’ Dediği Video Yeniden Gündem Oldu
Nureddin Yıldız’ın ‘6 Yaşındaki Çocuk Evlenebilir’ Dediği Video Yeniden Gündem Oldu
62 Yaşındaki Adamı 4.5 Milyon Dolandırdığı İddia Edilen Fenomen ‘Mekselina’ Müge Anlı’yı Çılgına Çevirdi!
62 Yaşındaki Adamı 4.5 Milyon Dolandırdığı İddia Edilen Fenomen ‘Mekselina’ Müge Anlı’yı Çılgına Çevirdi!