Gökçek 'Pembe Vagon'da Israrcı: 'Biz Karar Alalım da Müsaade Etmeyin Görelim'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından Ankara metrosunda kadınlara ayrı vagon uygulaması için anket düzenlemişti. Gökçek gelen tepkiler üzerine 'biz karar alalım da müsaade etmeyin de görelim. Türkiye hukuk devleti. Yasalara göre Ankara Büyükşehir belediye Meclisi karar aldı mı olay biter' şeklinde açıklama yaptı.

Yaptığı anket sonucunun 'kadınlara özel vagon' olsun yönünde olduğunu bildiren Gökçek, 'Kadınlara özel vagon uygulaması için yaptığımız anket, solcuları telaşa soktu. Açıklama yapmam zaruret oldu' dedi.

Tartışma Gökçek'in, Japonya'nın metroda 'tacizin önüne geçmek için' kadınlara ayrı vagon uygulamasına başvurduğunu belirten tweet'i ile başladı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Gökçek daha sonra, Twitter kullanıcılarına aşağıdaki soruyu yönelterek anket başlattı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ankete katılanların yüzde 52'si uygulama için 'evet deneyelim', yüzde 48 ise 'hayır denemeyelim' şıkkını işaretledi. Ankete yaklaşık 80 bin katıldı. Ankete katılan erkek ve kadın sayısı ise, anket Twitter üzerinden yapıldığı için belli değil.

Gökçek'in önerisini eleştirenler gibi destekleyenler de var. Vahdet yazarı Mehmet Şevket Eygi'ye göre 'tacize uğramak isteyen kadınlar karma vagona binebilir'

Vahdet yazarı Mehmet Şevket Eygi 'Kadınlar ve Vagonlar' başlıklı yazısında Gökçek'in önerisiyle ilgili 'Toplu taşıma vasıtalarında kadınlara ayrı vagonlar ayırmak onların haysiyetlerini yüceltmektir. Böyle bir şeye itiraz etmek çok ayıptır, rezilliktir. Tâcize uğramak, rahatsız olmak isteyenler karma vagonlara binme haklarını ve hürriyetlerini kullanabilirler' ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamını okumak isteyenler buraya

Gelen tepki ve eleştiriler üzerine Gökçek açıklama yaptı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

'Ya uygulamayı yaparız ya da yapmayız o ayrı da. Herkes kadınlar vagonuna binmek zorunda değil ki. Kocası yanında ise zaten güvendedir. Birlikte normal vagona binerler, olur biter. Kadın, kadınlar vagonuna binmek istemiyorsa, gider erkeklerle oturur. Kadının kendi tercihinden kime ne. 

Bir istikamete giden sadece bir vagon (son vagon) bu tarzda düzenlenir, kargaşa da çıkmaz. Biz istasyonlarda kolay uygulama için her şeyi düzenleriz. Yok efendim müsaade etmezlermiş. Geçin efendim. Biz karar alalım da müsaade etmeyeni görelim. Ankara dağ başı mı? Türkiye hukuk devleti. Yasalara göre Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi karar aldı mı olay biter. Çok meraklılar boşuna kafalarını yormasınlar istedim.'

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
16.06.2016

''Baktım hakim bey normal vagona biniyordu, aranıyor belli dedim tecavüz ettim'' der indirim bile alırlar!!!!

16.06.2016

bıktım bu ülkenin saçmalıklarından artık

16.06.2016

ay ne bok bi ülke

TÜM YORUMLARI OKU (179)