Göçmenler İsyanda: 'Türkiye ile AB Bizi Oyun Kartı Olarak Görüyor'

Avrupa ile Türkiye arasında göçmen paylaşımı için pazarlıklar sürerken, Yunanistan’ın Makedonya sınırında bekleyen yüzlerce mülteci zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Göçmenler kendileri üzerinden yapılan pazarlıklarda hayat şartlarının hiçe sayıldığını, bunun kalıcı bir çözüm olmadığını ileri sürüyor

'Onlar bize para kaynağı olarak bakıyorlar'

“Bizler birer oyun kartıyız. Kimse bizi insan yerine koymuyor. Oysa bizim de hayallerimiz var, bir hayatımız var, çocuklarımız var. Hayır. Onlar bize birer sayı, para kaynağı olarak bakıyorlar.”

'Sınırların açılmasını ümit ediyoruz'

“Tabi ki bunlar bizde hayalkırıklığı yarattı. Buradaki birçok insan sınırların açılmasını ümit ediyor, en azından burada sınırda mahsur kalmış olanlar. Ancak sonunda onlar bize sınırdan geçiş olmadığını söylediler. Bu bizi çok üzdü ve kızdırdı.”

Diğer yandan sınırını kapatan Makedonya, yasadışı yollardan ülkeye girmeye çalışan göçmenleri yakalayarak Yunanistan’a geri yolluyor. Sınırda bekleyen göçmenlerde tansiyonun yükselip çıkabilecek şiddet olaylarını bastırmak için bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı.

Akdeniz'den Avrupa’ya 67 günde 141 bin sığınmacı geçti

Uluslararası Göç Örgütünden (IOM) yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak-7 Mart 2016 tarihlerinde Akdeniz üzerinden İtalya’ya 9 bin 294 ve Yunanistan’a 131 bin 847 sığınmacı giriş yaptı.

Böylelikle, yılın başından bu yana Akdeniz üzerinden toplam 141 bin 141 sığınmacı Avrupa'ya ulaştı. Sığınmacıların bu zorlu yolculuğunda 443 kişi hayatını kaybetti. 

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
08.03.2016

Türkiye'de kampta ve serbest dolaşımla ülkede kalmana, çalışmana izin verilmiş. Kendinin ve aynı zamanda çoluğunun çoğunun hayatını kafir görüp her şeyi mübah gördüğün insanların ülkesine gitme çabasında riske atıyorsun. Kayıt bile aldırmadan sınırların hiçe sayılıp dünyada her istediğin yere gitmek istiyorsun. Üzerinde haç var diye yardımı bile kabul etmiyorsun ama çocuğunun hayatını büyük riske atıp hristiyan ülkelere gitmek istiyorsun. Katliamların olduğu Suriye'den çıkışlarına izin verilmese sınırları hiçe saymalarını hayatlarını riske atmalarını anlarım ama Türkiye kapılarını açmış zaten sana. Birde bizi para kaynağı olarak görüyorlar demişler. Ülkelere mal oldukları masrafın farkında değiller sanki. Türkiye kar etmek için Avrupa'dan para talep ediyor sanki.

Pasif Kullanıcı
08.03.2016

siktirin gidin ülkeniz için uğraşın ozaman kendi ülkesini umursamayan vasıfsızları kim ister ülkesine

Pasif Kullanıcı
09.03.2016

Aynen ya

08.03.2016

Ya ne olacağdı?

TÜM YORUMLARI OKU (7)