Gmail'in Tasarımı Değişiyor

Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre, Google’ın popüler e-posta servisi Gmail, çok yakında bambaşka bir tasarıma sahip olacak.

Gmail 2011 yılından beri büyük tasarım değişikliği yaşamadı ve görünüşe göre Google artık değişim zamanının geldiğini düşünüyor. Geek.com’da ortaya çıkan iki ekran görüntüsü, Google’ın üzerinde çalıştığı yepyeni Gmail tasarımını ortaya çıkardı. Yeni Gmail arayüzü, şu an kullandığımızdan çok daha farklı görünüyor ve minimalist bir tasarım anlayışı benimsenmiş. Aslına bakarsan, yeni Gmail Google+’ı andırmıyor değil.

Sol menüyü olabildiğince sadeleştiren Google, aradıklarını daha kolay bulabileceğin bir menü tasarlamış. E-posta kategorilerin için ayrılan açılır-kapanır sol menünün yanı sıra, yeni e-posta ve hatırlatmalar oluşturmanı sağlayan tuşlar ekranın sağ köşesine taşınmış. Burada üç tane daha ikon var ancak, buzlandıkları için ne olduklarını anlamak çok güç. En tepedekinin Google Drive olduğunu tahmin ediyoruz.

Google’ın yeni Gmail’i ne zaman kullanıma sunacağına dair hiçbir bilgi yok. Önümüzdeki en yakın Google etkinliği olan Google I/O 25-26 Haziran tarihlerinde düzenlenecek ve yeni Gmail’in burada tanıtılması kuvvetle muhtemel.

Yeni Gmail ilk bakışta hoşumuza gitti, ancak söz konusu radikal bir değişim olduğundan kimilerinin hoşuna gitmeyecektir. 

Stuff

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!