Gizemli Hikayeleriyle Beyin Yakan Dizi Stranger Things'in Yeni Sezonu İçin Geri Sayım Başladı!

İlk keşfettiğimizde hayran olduğumuz, fakat daha tadına doyamadan sezonu biten dizilerden biri Stranger Things! Gizemli hikayesinin yanı sıra sevimli oyuncuları, 80'ler göndermeleri ve uzay yolculuğuna çıkaran müzikleriyle hepimizi ekrana kitlemeyi başardı.

Tam beklemekten yorulmuştuk ki geçenlerde büyük bir sürprizle dizinin 2. sezonuna ait 36 saniyelik bir kısa fragman yayınlandı.

Şimdi öncelikle fragmanı izliyoruz, sonrasında ise diziye dair ilginç bilgilerle devam edeceğiz.

İkiz yönetmenler Matt & Ross Duffer kardeşlerin ilk fikri Stephen King’in "O" kitabını yeniden uyarlamaktı ama bu fikir geri çevrilince ortaya Stranger Things çıktı.

Reddedilmeleri bununla da sınırlı kalmamış. Dizi Netflix’le anlaşmadan önce, çeşitli yapım şirketleri tarafından en az 15 kez reddedilmiş.

Reddedilmelere doyamayan Duffer kardeşler, aradıkları mutluluğu Netflix'te bulmuş resmen! 😏

İkiz demişken, setteki ikizler yalnızca yönetmenler de değil!

Mike’ın küçük kardeşi Holly, aslında ikiz kız kardeşler tarafından dönüşümlü olarak canlandırılıyor.

Holly’nin sahneleri çekilirken tamamen doğaçlama takılan minik ikizler, senaryodaki canavarın Monster Inc.’deki Sully’e benzediğini sanıyorlar.

Çünkü çocuklar bırakın canavarı, onun fikrinden bile korkarlar. Bu nedenle de minik oyunculara, senaryodaki canavarın Sully’e benzediği söylenmiş. 😊

İkiz yönetmenlerimize dönecek olursak, Duffer kardeşler 80’lerle o kadar takıntılı ki sayelerinde içimiz dışımız 80’ler oldu.

Öyle ki dizinin posteri hazırlanırken bile Star Wars, Indiana Jones, Geleceğe Dönüş ve E.T. filmlerinin poster tasarımcısından ilham alınmış.

Hal böyle olunca dizinin oyuncularından tek bir şey istenmiş: Dizinin ilham aldığı tüm bu filmleri izlemeleri.

Eleven’ı canlandıran Millie Bobby Brown’dan ise özellikle E.T. karakteri gibi davranması istenmiş. O da bunu oldukça iyi başarıyor! Millie’nin performansının E.T’den aşağı kalır yanı yok.

Tamı tamına 307 kız ve 906 erkek çocuğunun katıldığı seçmelerde, minik adaylardan Stand By Me filmindeki klasik sahneleri canlandırmaları istenmiş.

Eleven karakterini canlandıran Millie Bobby Brown, ilk sezonun çekimleri sırasında 11 yaşındaydı ve yaşına göre oldukça cesur bir karar aldı!

Dizi için saçlarını kazıtan küçük oyuncunun bu zor kararı almasında Charlize Theron'un Mad Max’teki oyunculuğunun büyük etkisi olmuş. 💇 Rolü gereği Millie de saçlarını kazıtmış ve bu anları ise annesi tarafından bir el kamerasıyla kayıt edilmiş.

Bu görüntüleri, kısa bir araştırma sonrasında, Youtube’dan bulabilirsiniz.😉

Millie Bobby’nin söylediğine göre, Eleven karakterinin toplamda 42 tane repliği var.

İfadeleriyle yeterince konuşabiliyorken fazla repliğe gerek yok zaten. Şüphesi olan şu sahneyi bir daha izlesin lütfen 👆

Dustin’i canlandıran oyuncu gerçek hayatta da rolündeki gibi konuşuyormuş.

Garip konuşması sebebiyle okulda alay konusu olan Dustin, bu sahne sırasında cleidocranial dysplasia’sı olduğunu söylüyor. CCD olarak da adlandırılan bu problem, dişlerin geç çıkması ya da hiç çıkmaması durumunda görülüyor.

Çocuğu kaybolan bir anneyi oynayan Winona Ryder, gerçek hayatta çocuk kaçırma olaylarını önlemek için sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteriyor.

Winona, zamanında bir kız çocuğunun kaçırılma olayından o kadar etkilenmiş ki 94’teki filmini bu kayıp çocuğa adamış. Sonrasında ise bu kız çocuğunun bulunması için 200 bin doları bir sivil toplum kuruluşuna bağışlamış ve kendisi de bu araştırmada aktif rol almış. 

Helal olsun kadına 👏

Dizinin ilk bölümünde Dustin ve Will’in uğruna bisikletle yarıştığı #134 X-Men çizgi romanının spesifik olarak bu numarası Marvel evreni için oldukça önemli!

Çünkü serinin 134. sayısında, bilen bilir, Jean Grey karakteri Phoenix’e dönüşüyordu.

Çocukların, Advanced Dungeons and Dragons oynadığı sahnelerde sıkça adı geçen "Demorgorgon", bu oyundaki en güçlü kötü karakterin ta kendisi!

Eleven'ın çocuk havuzunda su yüzeyinde durduğu sahnede, batmaması için yaklaşık olarak 550 kilogram İngiliz tuzu kullanılmış.

Daha öncede söylediğimiz gibi dizide 80’lere çok sayıda gönderme var. Bunların arasında neler yokki…

👇👇👇

Stranger Things'in anahtar referansıyla başlayalım; E.T: Extra Terrestrial

Dizide, John Carpenter'ın bolca kan ve şiddet içeren 1982 yapımı The Thing'den tutun da...

Elm Sokağında Kabus'a kadar birçok gönderme mevcut.

Ayrıca çok sayıda Stephen King göndermesi de var.

Hatta dizinin logosu bile Stephen King’in kitaplarındaki yazı karakterinden esinlenilmiş.

Bu arada, King de bizim gibi dizinin sıkı takipçilerinden…

Nasıl olmasın ki? Dizi adeta Stephen King evreninde geçiyor! 😄

Tangerine Dream de aynı şekilde... Diziyi çok seven Alman elektronik grubu, diziye özel cover bile yaptılar. 😍

Tangerine Dream havasındaki muhteşem tema müziğinin yanı sıra dizinin birçok sahnesinde gerçekten Tangerine Dream duymak ise ayrı bir mutluluk tabii.

Mike’ın ablası Nancy'nin, sevgilisi Steve ile arasındaki ilişkinin ilk etapta tamamen bitmesi düşünülmüş.

Fakat Steve'i canlandıran Joe Keery çok beğenilince, karakteri değiştirip diziye yeniden katmaya vermişler.

Cadılar Bayramı'nda başlayacağı duyurulan 2. sezonu sabırsızlıkla bekliyoruz! 😱

Eleven karakterinin 2. sezonda da bizlerle olacağını öğrendiğimiz Stranger Thing'de yeni sezonda yeni yeni yüzler de olacakmış. Takvimlerinizde 31 Ekim 2017'yi mutlaka işaretleyin. Bizden söylemesi.

Stranger Things'in resmi Twitter hesabından Salı günü yeni bir tanıtım videosu yayınlandı ve böylece başlama tarihinin 27 Ekim olduğu açıklanmış oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yeni sezonun tanıtım filmi maalesef ki bize pek bir şey anlatmıyor...

Fakat dizinin senaristleri tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa son bölümde yaşanan gelişmelerin devamı olarak ikinci sezonda da bir kaos ortamıyla karşılaşacağımız kaçınılmaz. 

Şaşırmak ve yeniden ekrana kilitlenmek için son 3 ay!

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
11.02.2017

Ya bu dizi mükemmel bir şeydi. Normalde gerilim veya korku pek sevmem ama bu dizi bir başka. Arkadaşlık, aile aşk korku bilim kurgu.. istediğin her şey var neredeyse dizide ki bunlar sadece 8 bölümde! Özellikle çocuk oyuncular çok başarılıydı. Yürekten tebrik etmek lazım kendilerini.

08.02.2017

Dizinin her karakteri ayri efsane. Ayrica 80'ler havasini bir o kadar da iyi yasatiyor. Dusunmeyin direk dalin diziye. Oyle "bilim kurgu mu abi off sarmiyo" diye de dusunmeyin ilk bolumden son bolume kadar heyecanini bi saniye kaybetmiyo. Ben izlerken acaip gerilmistim. Efsaneydi. 2. Sezonu beklerken olmeyelim de

08.02.2017

ben de dizinin başlarında nancy kesin jonathan'a aşık olur steve'den ayrılır demiştim, öyle olmayınca şaşırmış ve biraz da üzülmüştüm. demek ki joe keery'nin karizmasıymış sebebi bak sen şu işe

TÜM YORUMLARI OKU (22)