Gizem Uzuner Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Gizem Uzuner'in Hayatı ve Kariyeriyle İlgili Merak Edilenler

Merkez Bankası'nın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak çalışan Gizem Uzuner, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankada değişiklik yaparak Uzuner'i görevinden aldı. Pek çok kişi ise Gizem Uzuner'in kim olduğunu merak ediyor. Uzun süredir Bloomberg HT'de araştırma görevlisi olarak çalışan Uzuner'in kariyeri araştırılmaya başlandı. Peki Gizem Uzuner kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Gizem Uzuner'in hayatı ve kariyeriyle ilgili merak edilenler.

Gizem Uzuner Kimdir?

Gizem Uzuner, 15 Haziran 1989 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne girdi. Burada İktisat üzerine eğitim alan Uzuner, lisan eğitiminin birkaç senesini Sofia'da MT&M College’da okudu.

Gizem Uzuner, lisans eğitiminden sonra Bilgi Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

Gizem Uzuner'in Kariyeri

Gizem Uzuner, üniversite eğitimi sırasında Yunanistan ve Amerika'da bulunan finans departmanlarında bulundu. Türkiye'de Gedik Yatırım Holding Kaldıraçlı İşlemler Departmanı'nda ve Destek Menkul Değerler'de araştırma görevlisi olarak çalıştı.

2015 yılında Bloomberg HT'de çalışmaya başladıktan sonra burada Araştırma Müdürü olarak görev aldı. 2022 yılında ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü olarak atandı. Ancak 13 Haziran 2023 tarihinde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kararıyla görevinden alındığı öğrenildi.

Gizem Uzuner, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yetkilendirmesiyle Türev Araçlar ve İleri Düzey lisanslarına sahiptir.

Gizem Uzuner Evli mi?

Gizem Uzuner, bir süredir birliktelik yaşadığı Mehmet Gençtürk ile 14 Temmuz 2018 tarihinde nikah masasına oturdu.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede