Gişe Rekortmeni Barbie Filminin Ekonomiye Katkısını Öğrenince "Keşke Türkiye'de Çekilseydi" Diyeceksiniz

Temmuz ayında vizyona giren Barbie ile birlikte bütün dünyamız pembeye boyandı desek yeridir! Vizyon tarihine kadar kafamızı çevirdiğimiz her yerde gördüğümüz Barbie, elbette gişede de büyük bir hasılat elde etti. Peki yapımına milyonlarca lira harcanan Barbie filminin ekonomiye katkısı ne oldu dersiniz?

Geçtiğimiz aylarda bütün dünyada bir Barbie furyası aldı başını gitti biliyorsunuz ki.

Her ne kadar üzerinden çok fazla zaman geçmiş gibi gelse de aslında Barbie 21 Temmuz'da vizyona girmişti. Oppenheimer ile aynı gün vizyona giren Barbie filmi, milyonları peşinden sürüklemeyi de başarmıştı.

Barbie filminin yarattığı bu furya, filmden ibaret kalmadı elbette.

Başrollerini ünlü isimler Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaştığı film için bütün dünyada büyük bir tanıtım çalışması düzenledi. Haliyle Barbie filmi basit bir film olmaktan çıkıp resmen bir fenomen haline geldi. Barbie temalı tişörtler, şarkılar, hatta hamburgerler bile etrafımızı sardı.

Hatta Barbie filminin tanıtımı için gerçek bir Barbie evi bile tasarlanmıştı.

Bütün dünyanın merakla beklediği film, vizyona girmesiyle beraber birçok rekora da imza attı. Barbie filmi, 1 milyar dolar sınırını geçen bir film oldu. 1 milyar doların ne kadar büyük bir para olduğunu hayal edemeyenler için şöyle özetleyelim;

'Eğer 1 milyar dolarınız olsaydı ve İstanbul'un fethinden sonra her gün günde 4 bin dolar harcarsaydınız paranız hala bitmemişti.'

Barbie filminin yapımcılığını üstlenen Warner Bros. ise filmin İngiltere'nin ekonomisine büyük bir katkıda bulunduğu duyurdu.

Barbie filminde 6 binden fazla figürana yer verildiği ifade edildi. Üstelik film sürecinde tam 685 farklı meslek grubu oluşmuş. Yukarıda bir görselini bıraktığımız Barbie evinin inşasında, süslemesinde ise yüzlerce kişi çalışmış. 

Tabii Amerikalı Ryan Gosling ve Margot Robie başta olmak üzere ünlü insaların çekimler için İngiltere'de konakladığını, bu durumun da ekonomiye katkısı olduğunu belirtmek gerekir.

Gördüğünüz bu pembiş dünya, İngiltere'nin yerel ekonomisine tam 80 milyon sterlin katkı sağlamış.

Filmin yalnızca İngiltere'de elde ettiği hasılatın ise 95 milyon sterlin olduğu belirtiliyor. 

Ne diyorsunuz, 'Barbie filmi keşke ülkemizde çekilseydi' değil mi?

İlginizi Çekebilir

Pembiş Dediniz Ekonomist Çıktı: Barbie'den Warren Buffett Tarzı Finans Dersleri
Barbie ve Oppenheimer Filmi Tek Evrende: Şaka Gibi Gelen Barbenheimer Sosyal Medyayı Karıştırdı

Popüler İçerikler

Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
YORUMLAR
15.11.2023

Ülkemizde çekilen filmlerde görüntülerde fakir Arap ülkesi gibi gösteriliyor(gerçi şuan o haldeyiz 😁) kültür ve turizm bakanlığı film için izin vereceğinde örn: en az 10 dakika ülkenin güzelliklerini çekme mecburiyeti getirmeleri gerekiyor. Her film çekmek isteyene izin verip içeriğine karışmazsan herkes ülkeyi ser sefil görür (o yolda ilerliyoruz 🤔)

18.11.2023

Varsın gösterilsin. Ben bir müslüman olarak ,ülkemin gavur silüetinde görünmesindense , fakir arap görüntüsünü tercih ederim.

15.11.2023

vesveselerde bugün ....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ