'Girl Up' Hareketini Türkiye'de Başlatarak Genç Kızların Sesi Olup Göğsümüzü Kabartan 17 Yaşındaki Gencimiz Selin Özünaldım

Siz bu ülkenin gurur kaynağısınız ❤️

Sizi daha küçük yaşında büyük işler başararak gurur kaynağımız olan geçlerimizden biriyle tanıştıracağız: 17 yaşındaki küresel cinsiyet eşitliği aktivisti Selin Özünaldım.

UNWomen’in küresel cinsiyet eşitliği hareketi HeForShe’nin Türkiye'deki en genç temsilcisi ve Birleşmiş Milletler tarafından seçilen 300 genç toplumsal cinsiyet aktivistinden biri.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Vakfı'nın kampanyası olan 'Girl Up' hareketini Türkiye'de başlatan Selin, 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Global Leaders Summit'te konuşma gerçekleştiren ilk Türk genç.

Selin, bu yıl ilk kez pandemi nedeniyle online düzenlenen programda ‘beden olumlama’ üzerine kendi hikayesini paylaştı.

Michelle Obama, Priyanka Chopra, Meghan Markle ve Naida Murad gibi isimlerin konuk olduğu ve online gerçekleşen konferansı 170 ülkeden 40 bin kişi takip etti.

HeForShe’nin ülkemizdeki en genç temsilcisi olan Selin şunları söylüyor:"Birleşmiş Milletler’in Genç Aktivistler Programı’na kabul edilen 300 gençten biriyim. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliği, eğitimde eşitlik gibi konular benim için çok değerli ve üzerine çalışmak istediğim konular."

'Kadınların, kadınları destelediği bir platforma her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu konuda ne yapabileceğimi düşünürken internette Girl Up’a rastladım. Ülkemizde açılan hiçbir Girl Up kulübünün olmadığını fark ettim ve ilk adımı atmaya karar verdim. Böylece Girl Up’ın yönetim kurulu ile iletişime geçtim. Toplumdaki her kızın kendi sesini duyurabileceği bir platforma ihtiyacımız vardı. Bu sebeple Türkiye’deki ilk Girl Up Toplum Kulübü’nü kurdum. Şu anda birkaç aylık bir kulübüz ama Türkiye’de ilk olduğumuz için hem Girl Up hem de diğer Girl Up kulüpleri tarafından büyük destek görüyoruz.'

Selin, genç kadınların gerekli bilgi işlem becerileri ile donatılarak bilgisayar bilimindeki kadın sayısını desteklemeyi ve artırmayı amaçlayan 'Girls Who Code Club' kuruluşunun da Türkiye'deki kurucusu.

Kadın güçlenince ulus da güçlenir diyerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin en genç savunucularından olan Selin'in başarıları saymakla bitmiyor!

Şunları söylüyor: 'Ben bir cinsiyet eşitliği aktivistiyim çünkü kadınları güçlendirdiğinizde ulusu da güçlendiriyorsunuz. Şanslı olduğumu biliyorum, İstanbul'da yaşıyorum ve özel okula gidiyorum, başarmak istediğim şeylere ulaşmak benim için daha kolay ama herkes benim sahip olduğum imkanlara sahip değil ve bu haksızlık. Eğer hedeflerine ulaşmalarına ve tam potansiyellerini bulmalarına yardım etme fırsatım olursa, bu kızların sesleri olmak bir sorumluluk gibi geliyor.'

“Z jenerasyonuna bir tavsiyede bulunmak istiyorum; çok fazla yenilikçi fikrimiz var ama bir aksiyon almıyoruz."

'Eğer değişmesini istediğimiz bir sorun görürseniz, onu değiştirecek kişi siz olmalısınız. Hedefleriniz ne kadar çılgınca gelirse gelsin, bu konu sizin tutkunuzsa başarabilirsiniz. Ghandi’nin söylediği gibi; dünyada görmek istediğiniz değişimin kendisi olun” diyor Selin.

Seninle gurur duyuyoruz Selin!

Bedenlerini Olduğu Gibi Sevmeyi Öğrenip İlham Kaynağı Olmak İçin Fotoğraflarını 'Korkusuzca' Paylaşan 21 Kişi
Onlar Ülkemizin Gururu! Dünyanın En İyi Okullarında Harıl Harıl Çalışan Bilim İnsanlarımızı Tanıyalım!
19 Mayıs 1919'da Samsun'dan Güneş Gibi Doğan Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilinmeyen Gençlik Fotoğrafları

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
23.08.2020

Haberin altında bile kadın erkek eşitliğini yanlış anlayan insanlar var ve bu durumu tartışıyoruz bizden bir bok olmaz

23.08.2020

Bu kızın başardığı şeyi anlamadım ben tam olarak. Hali hazırda olan bir şeyin Türkiye'deki temsilciliğine getirilmiş ve yaşının küçüklüğü göz önünde bulundurulursa nedeni de tanıdıkların olması ve eli yüzü düzgün bir kız olması. 17 yaşında daha liseyi bile bitirmemiş kızın nasıl bir CV'si olabilir ki? Siz baktığınızda gurur duyuyorsunuz, kusura bakmayın ama ben baktığımda daha ciddi işlerle uğraşabileceği yerde hayatının en verimli olabilecek dönemlerinden birini boş boş geçiren bir kız görüyorum.

23.08.2020

Çıkarılan şeyler iyi hoş da dünyada ve özellikle ülkemizde bunu götünden anlayacak milyonlarca insan var.Aynı feministlik gibi.Feministim adı altında "ben kadınım tüm erkekler üstünüm,ben allahım" kafasında olan insanlar bunlar yani.Bir olay oluyor işte atıyorum kadın cinayet işlemiş oluyor.Bunun yorumlarda tartışmasına baktığınızda göreceğiniz ilk şey "erkekler daha çok yapıyor" cümlesi oluyor.Lan ortada bir cinayet var cinayet bunu erkek yapınca katil oluyor da kadın yapınca olay meşrulaştırılmaya mı çalışılıyor?Saçmalık mq.

23.08.2020

Ya dediğin çok saçma bir oluşum... düşünmeyen, akımı kendi çıkarlarına kullanan insanlar her yerde, yani feministlerin içinde de kendi komplekslerini feminizm gibi göstermeye çalışanlar var, din adamlarının içinde de insanları iyiliğe ve doğruya götüren din adı altında dedeler üvey torunlarıyla evlenebilir diyen var, corona döneminde evde kalın paylaşımı yapıp tatile giden var, selamın aleyküm dediğinde selam cevabını alınca kabul etmeyen var, var da var ikiyüzlü insanlar her grubun, akımın içindeler ve bu nedenle feminizm, islam veya evde kal paylaşımı yapmak kötü olmuyor. Akımlar hala iyi ama kötüye kullanan insanlar var. Onlara feminister/dinciler/evde kal diyenler iğrenç demek değil de SEN ne yapıyorsun ulan kardeşim demek gerekiyor

TÜM YORUMLARI OKU (11)