Girişimcilikte Başarı ve Başarısızlık Faktörleri Nelerdir?

Girişiminizde başarılı olmak için neler yapmalısınız? Sizi bu süreçte başarısızlığa götüren şeyler ne olmaktadır? Gelin birlikte girişimcilikte başarılı ve başarısız olmanın faktörlerine yakından bakalım!

1. İstenilen gelir düzeyini yakalamak ve sermaye oluşturmak zaman alabileceğinden başarısızlığa sebep olabilir, bunun yerine doğru bir melek yatırımcı bularak bu problem çözülebilir.

Aslında melek yatırımcı ile girişiminizi büyütebilme fırsatı yakalayarak bu olumsuz durumu olumlu bir hale getirerek girişiminizde başarılı olabilirsiniz.

2. Hazırlığınız olmadan işe başlamak başarısız olmanıza sebep olabilir.

İşe başlamadan önce detaylı bir araştırma yapmalı ve hazırlıklı olmalısınız. Girişimcilikte sıklıkla karşılaşılan başarısızlık faktörlerinden biri de hazır olmadan işe başlamaktır. Karşınıza çıkacak problemleri, gelir ve giderleri bilmeden başlamak sizi zorlayabilir.

3. Fikrinizi geliştirmek ve yeni fikirler bulmak başarılı olmanızı sağlar, aynı fikirde durağan kalmak ise sizi zaman içerisinde başarısızlığa sürükler.

Girişiminizdeki fikirlerinizi de zaman içerisinde yenilemek ve güncellemek oldukça önemlidir. Eğer güncellemez ve aynı yerde kalırsanız zaman içerisinde girişiminiz de ilk etkisini kaybedebilir.

4. Plan yapmak girişiminizde başarılı olmanızı sağlar.

Başarı faktörlerinden en önemlisi de plan yapmaktır. Fikriniz ve girişiminiz için kısa ve uzun vadeli planlar yaparak bunlara göre adım atmak oldukça değerlidir.

5. Dönemsel olarak girişiminize odaklanmak başarısızlığa sebep olabilir, istikrarlı bir şekilde çalışmak ise girişiminizi daha üstlere taşır.

Önemli başarı faktörlerinden biri de istikrardır. İstikrarlı bir şekilde işinizi yapmaya devam eder, planlarınızı yapar ve hayata geçirirseniz daha ileriye gidebilirsiniz. Girişiminizde kopuk şekilde ilerlemektense tutarlı ve istikrarlı şekilde ilerlemelisiniz.

6. Planlı şekilde çalışmak ve ekip çalışmasından yararlanmak da girişiminizi yükseltir.

Girişimcilikteki başarı faktörlerinden biri de tabii ki çalışmaktır. Ama burada zamanınızı doğru bir şekilde kullanarak planlı çalışmak önemlidir. Aynı zamanda girişiminizdeki ihtiyaca göre de ekip çalışmasını da işin içine katmak sizi daha fazla başarıya götürebilir.

7. Bilgi, birikim ve tecrübe eksikliği başarısızlığa sebep olabilir.

Girişim yaptığınız alanda bilgi ve tecrübe sahibi olmak sizi başarıya ulaştırabilirken bu alanda çok fazla bilgi birikiminizin olmaması ve tecrübe eksikliği yaşamanız başarısızlık faktörlerinin başında gelir.

8. Yoğun iş temposundan dolayı strese girmek ve stresi yönetememek girişiminizin başarısız olmasına sebep olabilir, doğru stres yönetimi ile problemlerin üstesinden daha kolay gelebilirsiniz.

Stres girişimcilikte oldukça etkili bir faktördür. Stres altında kalıp yoğun iş temposu ile çalışırsanız bu girişiminizin başarısızlığına sebep olabilir. Doğru bir şekilde stres yönetimi yaparsanız daha kolay bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?