Girişimcilerin Rakiplerinden Bir Adım Öne Geçmesini Sağlayan Dikkat Çekici 8 Özellik

Bugün girişimci olmak isteyebilir, iş fikrinizi hayata geçirmek isteyebilirsiniz. Ancak bulduğunuz harika fikri hayata geçirmeden önce ya da günlük işlerinizin kolaylaşacağına dair bir rahatlığa kapılmadan önce rakiplerinizden sıyrılabilmeniz için bazı tavsiyelerde bulunacağız!

Kuracağınız muhteşem vizyonunun dünyaya neler katacağı düşüncesinde kaybolabilirsiniz.

Fakat unutmayın ki Roma da bir günde inşa edilmedi.  Yeter ki durmayın.  Her gün yeni bir şey deneyin. Deneyin, sonuçlarını görün, tekrar aksiyon alın.

Girişim fikrinizi kendinize saklamayın.

Girişim fikriniz sizin için çok önemli bir sır olsa bile bu fikri kendinize saklamak size uzun vadede hiçbir şey kazandırmayacak. Fikirden çok daha önemli olan şey fikrinizi nasıl hayata geçirdiğiniz, nasıl uyguladığınızdır. Fikrinizin ne olduğu çok önemli değil, hatta bu yatırımcılar için de çoğu zaman önemli olmayabiliyor. İnanın bu işi sizden başka kimse bir günde yapmayacak.

Başarısız olmaktan korkmayın.

En azından kendi işini kurmak ve bir düzene oturtmak isteyenlerin yarısı başarısız oluyor. Birçok girişimci gibi ilk denemede başarısız olabilirsiniz. Açtığınız şirketi kaybedebilir, biraz da borçlanabilirsiniz. Neyse ki siz kaybedenlerden biri olmayacaksınız çünkü çok ciddi bir tecrübe sahibi oldunuz.

Network, network, network!

Network'ünüzü geliştirmeye çalışın çünkü yolda en çok ihtiyacınız olan şey insanlar olacak. Yeni tanışacağınız insanlara karşı da samimi olun, kendiniz olun. Unutmayın network hiçbir zaman tek taraflı yapılmaz. Her zaman karşılıklı, bir alışveriş gibi düşünün ancak çıkar peşinde olmayın.

Bir fikirle değil, bir problemle işe başlayın.

Girişimci olduktan sonra fikir konusundaki düşünceniz de zaman içinde değişecek. Hangi girişimciye sorarsanız sorun, bir fikirle yola çıktıklarını söylerler. Fakat işin doğrusu bu değildir. Genellikle arkadaşlarıyla bir problemi tartışırlarken akıllarına bir fikir gelir. Bu yüzden bir fikirden ziyade bir problemden yola çıkmanız gerekir. Başarılı bir iş kurmak istiyorsanız insanların ya da işletmelerin yaşadığı bir probleme odaklanın ve bu problemi çözmek için var gücünüzle çalışın. Bu sizin çıkış noktanız olsun.

Sabır, sabır, sabır!

Kafanızda istemediğiniz kadar fikir vardır, zor olan ise bu fikirlerin doğru zamanda meyve vermesini sağlamaktır. Kendinizden şüphe duymamalısınız ve kendinize güvenmekten asla vazgeçmemelisiniz. Ancak bazen kafanızda yarattığınız bazı kesin yargılardan kurtularak biraz daha esnek olmalısınız.

Global alanda benzer örnekleri inceleyin.

Sizin fikriniz size özgü olabilir, bulunduğunuz kültüre, topluma, coğrafyaya ait olabilir. Ancak birebir aynı olmasa da mutlaka globalde farklı coğrafyalarda benzer örneklerin nasıl çalıştığına, gelir modellerine, başarılı oldukları ve başarısız oldukları alanlara  bakın. Buradan alacağınız küçücük bir fikir size çok şey katabilir.

Kontrolü elden bırakmayın.

Bir girişimi yönetmek uçak kullanmak gibidir. Bazen, uçuş planınızı karşılaştığınız durumlara göre değiştirmelisiniz. Ancak uçağı sürekli havada tutmayı başarmalısınız.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yeni Bölümü Öncesi Bomba Açıklamalar: Kızılcık Şerbeti’nin Nilay’ından Final İçin Olay Sözler
Bakanlık Bir Süt Markasını Daha İfşa Etti, Ürünler Toplatılıyor
Gurbetçi Vatandaş Asgari Ücretten Şikayet Edenleri Hedef Aldı: “Geçinemiyoruz Diyorlar Olaya Gelin”