Girişimcilerin En Büyük Sorunu Olan Stresten Arınmak İçin İzleyebileceğiniz 9 Yol

Girişimciler için başlıca problemlerden biri olan stresle başa çıkmak için izlenilebilecek 9 adımdan bahsettik! Merak edenleri içeriğe alalım. 👇

1. Sizi stres olmaya iten nedenleri bulun.

Başlamak başarmanın yarısıdır diye boşuna dememişler. Stresin kaynağına inmek için çeşitli yöntemlere başvurabilirsiniz. Örneğin bir sorunun altında yatan sebep- sonuç ilişkisini anlamak için kullanılan '5 whys (neden)' olarak adlandırılan bir yöntem bulunuyor. Bu teknikle 'neden?' sorusunu 5 kere tekrarlayarak kendinize sorduğunuz sorularla stresinizin kök nedenini anlamaya çalışabilirsiniz.

2. İş yükünüzü hafifletmeye çalışın.

Taşıyabileceğimizden fazla yük taşımak önünde sonunda insana negatif bir şekilde geri döner. Yükleneceğinizden fazla işi yapmaya çalışmak insana neredeyse hiç yararı dokunmamasının yanında ileride daha olumsuz durumlara da yol açabilmektedir. Bu sebeple işteki sorumluluklarınızı güvenebileceğiniz iş arkadaşlarınıza bırakmak ve kendi işinizi tam odak bir şekilde rahatça çalışmaya başlayabilirsiniz.

3. Bedensel aktiviteler yapın.

Bedensel aktiviteler stresle çok daha iyi bir şekilde baş etmenizi sağlayabilmektedir. İlgi duyduğunuz ya da çeşitli nedenlerle ertelediğiniz bir spor aktivitesine yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Yürüyüş ya da yoga gibi egzersizleri günlük yaşamınıza dahil ederek hayatınızdaki yorgunluğu ve stresi azaltmaya çalışabilirsiniz.

4. Beslenme alışkanlıklarınızı daha sağlıklı hale getirmeyi deneyin.

Hayatta hepimizin sağlıklı olmadığını düşündüğü birkaç beslenme alışkanlığı var. Bu yeme biçimi aşırıya kaçıldığı takdirde hem iş hem de özel hayatı olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Bu nedenle yaşamınıza daha sağlıklı olan yiyecekleri dahil etmemiz hayatımızın birçok alanında bize gerekli olan enerjiyi vererek daha verimli olmamızı sağlayacaktır.

5. Ekibinizi sırtınızı yaslayabileceğiniz kişilerden oluşturun.

Bir girişimin kuruluşundan büyümesine kadar sürecin birçok noktasında başarıyı yakalayabilmesi için ekibinin güvenilir kişilerden oluşması gerekmektedir. Herkesin her konuda en iyi olmasına gerek yok. Ekip üyelerinin birebiriyle uyum içinde çalışabilmesi, herkesin diğerinin eksiğini veya bir konudaki yetkinliğini geliştirmesi, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye istekli olması o takımı bir adım önde başlatacaktır.

6. Bütçe planlamanızı iyi planlayın.

Hayatımızın her döneminde bireye stres yaşatan bir konu olsa da finansal yönetim konusunda yaşanan sıkıntılar bize baş edilemeyecek stresler yaratmaya yetmez. Biz bununla kolay kolay yıpranmayız! Bütçe yönetiminin inceliklerine dair öğrenebileceğimiz tonla kaynak olması bu konuda yaşanabilecek stresimizin de önüne geçecek faktörlerden birisidir.

7. Sosyalleşin!

Hayat evrakların arasında geçemeyecek kadar dinamik! Her an her yerde birçok etkinlik yapılıyor ve bu sayede insanın yaşamını canlandıran inanılmaz renkli anılar ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra sosyalleşmek yalnızca özel hayat için değil iş hayatı için de oldukça yarar sağlayan etkinlikler sağlıyor.

8. Mutlaka uykunuzu iyi alın.

Her şeyin başı sağlık ise sağlığın başının da iyi bir uykudan geçtiğine eminiz. Çok klişe gibi görünse de kendi uyku ritmini bulan insanlar gerginlik, stres veya odak kaybını minimuma indirerek ve hatta kendilerinin standart performanslarından çok daha iyisini gerçekleştirebiliyor. Uyku takiplerinizi yaparak kendi uyku düzeninizi bulabilir ve böylelikle güne çok daha enerjik ve canlı bir şekilde başlayabilirsiniz.

9. Son olarak, her şeyin kusursuz olmasını bekleme sen zaten mükemmelsin!

Her işte pürüzler olabilir ve olacaktır da. İçinde yaşadığımız dünyamız da kusursuz bir şekilde varlığını sürdürmüyor ancak birbiriyle olan uyumu mükemmel. Baktığımızda temel olarak önemli olan da budur. Kendimizi detaylar içerisinde kaybetmeden elimizden geleni yaptığımız sürece hedeflerimize ulaşmamak için hiçbir engel yok!😉

Popüler İçerikler

Nevşin Mengü Duyurdu: Kara Harp Okulu Devre Birinci Teğmen Ebru Eroğlu ve Diğer Üç Teğmenin İfadeleri Alındı
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Ece Üner, Çöp Poşetinde Taşınan ve 26 Suç Kaydı Olan Katil İçin Konuştu: “Çöp Kokana Kadar Neden Beklendi?”