Girişimcilerin Başarıya Ulaşmak İçin Akıllarına Mıh Gibi Kazımaları Gereken Altın Değerinde Dersler

1. Girişimcilik zihniyetini anlamalısınız.

Birçok insan girişimci olmak için gereken tek şeyin iyi bir fikir bulmak olduğunu düşünür. Ancak, iyi fikirler doğru bir zihniyet olmazsa başarısız olmaya mahkumdur. Yeni bir iş yaratmak için sıkı çalışmak, hayal kırıklığına karşı yüksek toleransa sahip olmak, başarısızlık karşısında bile devam etmeye istekli olmak ve pratik yapmak gereklidir.

Bunların hepsinden önceyse para kazanma isteğiyle değil hayallerinizi gerçekleştirme isteğiyle hareket etmelisiniz.

Her şeyi para için yaparsanız başarılı olma şansınız düşecektir çünkü belirli bir aşamaya gelene kadar istediğiniz kadar para kazanamayabilirsiniz. Eğer insanların hayatlarını kolaylaştırmayı ve dünyada bir değişim yaratmayı amaçlarsanız para size başarıya giden yolda gelecektir. Bu girişimci zihniyete sahip olduğunuzda başarıya giden yolda ilk adımı atmış olursunuz.

2. Uygulanabilir bir iş modeliniz olmalıdır.

Bir iş kurmak isteyen çoğu kişi yarattıkları marka ve ürünlere çok fazla ilgi gösterirken iş modellerinin uygulanabilir olup olmadığını göz ardı ederler. Ne kadar iyi bir ürününüz oldursa olsun iş planınız hayata geçirilebilir bir plan değilse başarıya ulaşma şansınız düşer. Uygulanabilir bir iş modeli için üç noktaya dikkat etmeniz gerekir:

İnsanların ürününüzü veya hizmetinizi almaya istekli olacağından emin olmalısınız.

Bunun için, ürününüzün özelliklerini ve insanlara ne gibi yararlar sağlayacağını listeleyin. Sonrasında bu özelliklerin hangi müşteri grubuna uygun olacağını saptayarak hedef müşteri kitlesi oluşturun. Bu müşteri kitlesine yönelik pazarlama taktikleri uygulayın.

İş modelinizi geliştirmeniz gerekir.

Bunu yapmak için işinizin tüm bölümlerini birbirlerine nasıl bağlayacağınızı öğrenmelisiniz. Potansiyel müşterileri nasıl etkileyeceğinizi, onları nasıl müşteriye dönüştüreceğinizi, ürün veya hizmetinizi nasıl üretip teslim edeceğinizi, nasıl ücret alacağınızı ve nasıl ödeme yapacağınızı bilmeniz gerekir. Tüm bunları birlikte düşündüğünüzde masrafları da tam olarak anlamış olursunuz.

Finansal durumunuzu ve harcamalarınızı iyi hesaplamalısınız.

İşinizin kârlı ve sürdürebilir olup olmadığına bu şekilde karar verebilirsiniz. Satışlarınızdan masraflarınızı çıkardığınızda işinizde ne kadar karşılar ettiğinizi anlayabilirsiniz. İşinizden karşılar edemediğinizde uzun vadede başarılı olma ihtimaliniz düşüktür.

3. Kemer sıkmalı ve lükse kaçmamalısınız.

İnsanların işlerini kurarken yaptıkları hatalardan biri, fazla harcama yapmalarıdır. En iyi bilgisayarı, en iyi ofis eşyalarını, en iyi arabayı alır ya da paralarını işle ilgili olmayan şeylere harcarlar. Bunu yapmak yerine ünlü iş insanı Carlos Slim'in mutlak tasarruf prensibini uygulamalısınız. Bir şey satın aldığınızda bunun işinize yardımcı olacağından emin olmalısınız. Bir bilgisayara ihtiyacınız varsa en pahalı olanı değil temel ihtiyaçlarınızı karşılayanı almalısınız.

Carlos Slim Helu hakkında daha fazla bilgi için şöyle buyrun. 👇

Başarılı İş İnsanı Carlos Slim Helú Hakkında Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınız 19 Gerçek

4. Nakit akışına dikkat etmelisiniz.

Nakit akışı, işletmelerin işlemesini sağlayan şeydir. Birçok işletme oldukça kâr elde etse de girişimci veya işletme sahibi nakit akışını nasıl yöneteceğini bilmediği için başarısız olmaktadır.

Nakit akışını yönetmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:

  • İlk olarak müşterilerinizden ödemeleri alıp sonra yeni ürünler alın.

  • Fazla ürün stoklamayın. Elinizdeki ürünleri satamazsanız stokladıklarınız yüzünden zarar edersiniz.

  • Her zaman zor zamanlar için kenar para ayırdığınızdan emin olun. Bu şekilde satışların düşük olduğu zamanlarda bu parayı kullanarak zorluk yaşamaktan kurtulursunuz.

5. Kazancınızla yeniden yatırım yapmalısınız.

Girişimcinin bir başka hatası kazancını anında harcamaktır. Bunun yerine kazancınızla yeniden işinize yatırım yapmanız gerekir. Bu parayı daha fazla müşteri kazanmak için pazarlama için kullanabilir ya da masraflarınızı hafifletebilirsiniz.

6. Girişimciliğe tam olarak ne zaman başlayacağınızı planlamalısınız.

Eğer maaşlı bir işte çalışıyorsanız ve girişimciliği ek olarak yapıyorsanız işinizi bırakıp tam zamanlı bir girişimci olmak için doğru zamanı bekliyor olabilirsiniz. Doğru zaman, girişiminizin size sürekli olarak maaşınızın yerine geçebilecek ve işinizi devam ettirecek kadar para kazandırdığı zamandır. Ayrıca, bu geçişi planlarken hedeflerinizi belirlemelisiniz ve tüm işleriniz için en az altı aylık bir plan yaratmalısınız.

7. Sürekli öğrenmeye devam etmelisiniz.

Başarılı olmak istiyorsanız sürekli öğrenmeye istekli olmalısınız. Öğrenmeyi sevmiyorsanız, belki de girişimcilik size göre değildir çünkü işletmeler sürekli değişir ve gelişir. Bu gelişime ayak uydurup yeni teknikleri öğrenmezseniz kısa sürede geride kalırsınız. İşinizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenmek için konferans, seminer veya atölyelere katılabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Başarıya Ulaşmak İsteyen Herkesin Mutlaka Hayatına Adapte Etmesi Gereken Nitelikleri Açıklıyoruz
Çalışanlarını Kaybetmek İstemeyen İşletme Sahiplerinin Acilen Değiştirmesi Gereken Davranışlar
Öğrenmeyen Kalmasın! Yeni Başlayanlar İçin A’dan Z’ye İyi Bir Yatırımın Nasıl Yapılacağını Anlatıyoruz

Popüler İçerikler

DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
Deha Dizisinden Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Olaylı Dansına Gönderme
Köylü Fenomenlerin İçerik Kavgası Tartışma Yarattı