Girişimciler Buraya! İlham Perilerinin Size Ulaşmasını Sağlayacak 19 Film

Girişimcilik alanında hayal gücünün ve iyi fikirlerin önemi yadsınamaz. Girişimcilerin işletmeleri için inovatif ve uygulanabilir fikirler bulması gerekir. Siz de yeni bir iş fikri arıyorsanız ya da işlerinizin büyümesine yardımcı olacak bir yol bulmaya çalışıyorsanız bunun pek de kolay olmadığını bilirsiniz. Peki bu fikirler için nasıl ilham alabilirsiniz? İşte karşınızda iş hayatıyla ilgili size ilham verecek birbirinden etkileyici 19 film...

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise IMDb puanları esas alınmıştır.

19. The Goods: Live Hard, Sell Hard, 2009

IMDb: 5.8

Her geçen gün daha çok batan ikinci el araba bayiliğini kurtarmak için Ben Selleck, çaresizce 4 Temmuz Amerika Birleşik Devletleri Bağımsızlık Günü’ne denk gelen hafta sonunda satışları arttırmak için bir takım kurar. Hızlı konuşan, küfürbaz, kendine çok güvenen Don 'The Goods' Ready önderliğinde, grubun 200’den fazla araba satmak için 3 günü vardır. Ama Don en yeni görevini üstlendiğinde -bu esnada patron’un kızı Ivy’ye de tutulduğunda- anlar ki şeytani becerileri bu zorlu haftasonunda devredışı kalmıştır.

18. Kirli Para (Two for the Money), 2005

IMDb: 6.3

Brandon hayatı boyunca gerçek bir sporcu olabilme hayallerinin peşinde koşmuştur. Ancak sonunda, geçirdiği sakatlık nedeniyle Vegas'ta sadece karnını doyurabileceği kadar para kazandığı masa başı bir iş sahibi olmuştur. Günün birinde çalan telefonla, ömrü boyunca teğet geçtiği spor dünyasının içine, ancak farklı bir kapıdan, davet edilir. Walter Abrams için Brandon, yetenekleri çalınmış bir sporcudan öte, gerçek bir dahi çocuktu. Spor müsabakalarının sonuçlarını kusursuz olarak tahmin edeceğine inandığı bu adamla yüksek bahisler dünyasında milyon dolarlar kazanmak o kadar da zor olamazdı...

17. Rogue Trader, 1999

IMDb: 6.4

Film, İngiltere'nin en eski ve en önemli bankalarından birini tek başına iflas ettiren hırslı bir yatırım komisyoncusu olan Nick Leeson'un hikayesini anlatıyor.

16. Joy, 2015

IMDb: 6.6

Joy, küçüklüğünden itibaren hayal gücü çok gelişmiş olan, yeni icatlar üretme peşinde bir kızdır. Hayatında, ailesinde yaşadığı zorluklara rağmen üretkenliğini hiç yitirmez. Günlük yaşamda pratik konulara dair elinden her türlü iş gelir. Bu arada boşandığı eşi, sorunlu annesi, ilgi isteyen iki küçük çocuğu ve yarı belalı babasıyla 'normal' bir hayat sürdürmeye çalışır. Fakat bir gün her şey canına tak eder ve Joy yarım bıraktığı hayallerinin bir noktasından tutmak için yeniden kolları sıvar...

15. Generation Startup, 2016

IMDb: 6.6

Generation Startup filmi, startuplarını kurmak için her şeylerini ortaya koyan altı mezunun mücadelelerini bir araya getiriyor. Film, Akademi Ödülü olan Cynthia Wade ve ödüllü film yapımcısı Cheryl Miller Houser tarafından yönetildi.

14. E-Dreams, 2001

IMDb: 6.8

Çevrimiçi sipariş edilen ürünleri bir saat içinde teslim etmek için bisikletli kuryeleri kullanan e-ticaret girişimi Kozmo.com'un yükselişinin ve düşüşünün gerçek hikayesi anlatılıyor.

13. Kazanma Hırsı (Any Given Sunday), 1999

IMDb: 6.9

Tony D'Amato, bir Amerikan Futbolu takımının baş antrenörüdür. Bir gün yönettiği takımın en önemli oyuncularından biri olan Cap Rooney, maç esnasında korkunç bir biçimde sakatlanır. Rooney, hayatını adadığı spordan sonsuza dek uzak kalmak zorundadır. Rooney'nin yerine takıma dahil edilen Willie ise herkes tarafından mimlenmiş bir sorun yaratan adamdır. Bu takım, Willie'nin sallantıda olan kariyeri için son şanstır. Büyük bir ruhsal kenetlenmenin yaşanması an meselesidir.

12. Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada), 2006

IMDb: 6.9

New York’ta yaşayan ve gazetecilik bölümünden yeni mezun Andrea Sachs bir işe girer. Güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Söz konusu görev için aslında sıradan bir tarzı olsa da mücadeleci yapısı ile hızla başarı kazanır. Ancak bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak gibi görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır ancak önceki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış gibidir.

11. Something Ventured, 2011

IMDb: 7.0

Apple, Intel, Genentech, Cisco, Atari, Tandem ve bunlar gibi büyük şirketlerin kurulması aşamasında girişimcilerle birlikte çalışan risk sermayedarlarının işlerini evde yaşadıklarını izliyoruz.

10. Flash of Genius, 2008

IMDb: 7.0

Kearnes ailesi 'Amerikan Rüyası'nı yaşayan mutlu bir ailedir. Robert bir üniversite hocasıdır, çok sevdiği eşi Phyliss öğretmendir ve altı çocuklarıyla meşgul ama mutlu bir hayat sürmektedirler. Boş zamanlarında mucitlikle uğraşan Robert, bir gün dünyanın her yerinde kullanılacak olan bir cihaz keşfeder - cam sileceği. Ancak Detroit otomotiv sektörü bu icadı beğense de icat eden adamı düşünmeden köşeye atar. Robert Kearnes ise başarılı olacağını kimsenin ummadığı bir mücadeleye başlar: Detroit’teki otomotiv devlerinden her ne pahasına olursa olsun hakkını alacaktır...

9. The Great Hack, 2019

IMDb: 7.1

The Great Hack, bir veri şirketi olan Cambridge Analytica’nın, nasıl sosyal medyanın karanlık yönünün sembolü haline geldiğini gözler önüne seriyor. Tüm etkileşimler, kredi kartı kullanımları, web aramaları, konumlar, beğeniler ve daha niceleri toplanıp yılca trilyonlarca dolar kazanan bir endüstri oluyor. Hem Trump kampanyalarını yürüten hem de Brexit için çalışan Cambridge Analytica da bir süre sonra sahip olduğu bilgileri kullanmaya başlar. Belgeselde, önce verileri elde edip ardından da kontörlü ele geçiren Cambridge Analytica skandalının farklı taraflarında bulunanların bireysel yolculuklarına odaklanıyor.

8. Oyunun Sonu (Margin Call), 2011

IMDb: 7.1

Yıllardan 2008. Yer Wall Street. Hisseleri yerle bir olmak üzere olan bir yatırım bankasındayız. Tıpkı Lehmann Brothers gibi. Bankanın üst düzey yöneticileri, çalışanları işten çıkartarak krizi erteleyen geçici çözümlerle günü kurtarırken, düzensizliğin daha fazla yürümeyeceği de gün yüzüne çıkıyor. Üst düzey yönetici kademesi şimdi ahlaki bir çıkmazın eşiğinde, zira kendilerine güvenerek yatırım yapan müşterileri durumdan haberdar etmeleri gerekiyor. Fakat bu durumun büyük oyuncuların hiç hoşuna gitmeyeceği aşikar...

7. The Call of the Entrepreneur , 2007

IMDb: 7.1

Film, üç girişimcinin hikayelerini bir araya getiriyor. Bir çiftçinin, bankacının ve yazarın kurdukları girişimleri izliyoruz.

6. Steve Jobs, 2015

IMDb: 7.2

Teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20. yüzyılın dahi isimlerinden Steve Jobs'ın yaşam öyküsünü yeni bir perspektif ile beyazperdeye aktaran filmin yönetmenliğini Oscar’lı yönetmen Danny Boyle üstlenirken senaryo Oscar Ödüllü Aaron Sorkin’e ait. Filmde Apple’ın kurucusu Steve Jobs’a Michael Fassbender; Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman’a ise Kate Winslet hayat veriyor. Steve Jobs'un bilge ve bir o kadar da hırslı yönünü izleyeceğimiz film Jobs'ın özel hayatına da el atıyor. Kızı Lisa ile olan ilişkisini gözler önüne seren film Walter Isaacson'ın kitabından uyarlandı.

5. Pirates of Silicon Valley, 1999

IMDb: 7.2

Film, Bill Gates ve Steve Jobs'un hikayelerini anlatıyor ve büyük başarılara imza atmadan önce yaşadıklarını gösteriyor.

4. Göklerin Hakimi (The Aviator), 2004

IMDb: 7.5

Film, sıfırdan milyarlarca dolar kazanan Howard Huges üzerine bir biyografik çalışmadır. Kendisi havacılık ve sinema alanında parlasa da aşk hayatı da yeterince göz kamaştırıcıdır. İkinci Dünya Savaşı'nda bile uçaklarını savaş uçaklarına uyarlayarak kariyerini yukarılara çıkartmıştır. Ancak her şey Hughes için doğru değildir çünkü onun kendi üzerinde yarattığı baskı birçok erkeğin asla tahammül edemeyeceği türdendir.

3. Trading Places, 1983

IMDb: 7.5

Filmde zengin bir komisyoncu ve evsiz bir dolandırıcının kesişen hayatları konu ediliyor.

2. Enron: The Smartest Guys in the Room, 2005

IMDb: 7.6

Aynı adı taşıyan kitaptan uyarlanan filmde Amerikan tarihinin en büyük iş skandallarından birinin hikayesi anlatılıyor.

1. Büyük Açık (The Big Short), 2015

IMDb: 7.8

Sektör dışından dört kişi büyük bankaların, medyanın ve hükümetin görmekten kaçındığı şeyi, ekonominin küresel çöküşünü gördüğünde akıllarına bir fikir gelmişti: Büyük Açık. Cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına götürecek. Michael Lewis’in çok satan kitabına ve gerçek bir hikayeye dayanan, Adam Mckay’in yönettiği Büyük Açık filminde başarılı oyuncular Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt rol alıyor.

Bu filmler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Gelecekte İş Dünyasında Su Kadar Hayati ve Önemli Olacak 20 Yetenek
Girişimcilerin Kendilerine Bakmalarının Neden Son Derece Önemli Olduğunu Biliyor musunuz?
İş Hayatında Daha Üretken Olmak İsteyenlerin Uygulamaları Gereken 11 İpucu
Uyguladığınızda Kariyeriniz İçin Çok Daha İyi Kararlar Almanızı Sağlayacak 8 Basit Adım
Yapmaktan Köşe Bucak Kaçınmanız Gereken Kariyer Hatalarını Sizler İçin Açıklıyoruz

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR

bu kategoriye uygun mu kestiremedim ama mollynin oyunu filmide çok ilginç gelmişti bana

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ