Giresun'daki Sel Felaketinde Can Kaybı 8'e Yükseldi

Giresun'un Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere birçok bölgesinde derelerin taşması sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı. Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı bölgede iki günün ardından can kaybı 8'e çıktı. 8 yada 9 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Giresun'da 22 Ağustos Cumartesi akşamı etkili olan şiddetli yağış, sel ve heyelanlara neden oldu.

Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere birçok bölge selden etkilendi.

Can kaybı 8'e çıktı, çok sayıda kişi hâlâ kayıp

Doğankent’e arama kurtarma çalışmalarına desteğe giden 5 jandarma personelini taşıyan jandarma aracı, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde sel sularına kapıldı. Şu ana kadar 2 jandarma personelinin naaşına ulaşıldı. 

24 Ağustos Pazar günü 16:00 sıralarında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, toplam ölü sayısını 8'e çıktığını söyledi. 

Haber ajanslarındaki bilgilere göre 8 ya da 9 kişi ise hâlâ kayıp.

Sel sonucu 3'ü Dereli'de, 4'ü Doğankent'te, 10'u Yağlıdere'de olmak üzere 17 bina yıkıldı, bu üç ilçede toplamda 361 bina hasar gördü.

'Ortalamanın 1,5 misli bir günde yağdı'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Giresun'daki sel ile ilgili, 'Uzun yıllar ağustos ayı ortalamasının 1,5 misli bir günde yağdı. Tüm zarar gören yerlerle ilgili temizlik ve tespit çalışmalarımızı yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

Selin vurduğu bölgeden fotoğraflar 👇

Giresun'da Sel Felaketinin Yarattığı Yıkım Objektiflere Yansıdı 📷

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
YORUMLAR
23.08.2020

Geçmiş olsun, her dereye bir HES kurmanın rant ve talan politikalarına karşı doğayı ve bilimi karşına almanın sonucudur yaşanılanlar. Ekolojik dengesi alt üst edilen, derelerin denize ulaşımına sahil yolu ile set çekilen doğa pazarlık etmez kazanç yada kayıpla ilgilenmez rasyonel değildir kontrolü zordur dere yatağını sizin için değiştirmez. Kader deyip geçen yaptıklarını aklamaya çalışanlar süslemeye başlamış. Giresunlu bir öğrenci şöyle yazmıştı; "Biz oradaydık jandarmada oradaydı köylüde oradaydı. Bir avuç 'okumuş ukala' olduğumuz için bir olup dövdüler her seferinde. Geçmiş olsun Giresun ama bu son olmayacak. Sıradaki afetleri yazmaya bu sitenin satırları yetmez. Ben Giresunluyum, senelerdir Hes'lere, Karadeniz sahil yoluna, yanlış dere ıslahlarına, yaylalardaki yapılaşmalara canla başla itiraz ettiğimiz için vatan haini olduk.

23.08.2020

Gelmekte olanı anlamak için ne jeolog ne mimar ne de mühendis olmaya gerek vardı biz yine de onları yanımızda götürüp anlatmaya çalıştık dinlemediler. Fındık bahçesini çalı kaplarken deresini yok eden Hes'te 2 yıl işçilik yapıp asgari ücret almak için Sinan hocamın boğazına sarılan köylü gördü bu gözler. 300 senedir yan gelip yattığı yayla arazisinden 150 metre kare tapu alabilmek için imar barışına başvurup arazisinin geri kalanını arap turiste kaptıran hayvancı gördü bu gözler. Kimse masal anlatmasın tarih ortadadır. Kimse peki siz neredeydiniz demesin..

Pasif Kullanıcı
23.08.2020

doğanın yanıtı bu işte. sen o toprak yolları kapatıp üstünü betonla sıvarsan suyu ememez olduğu gibi taşır. ben de artvinliyim ama dere yatağının 40 m yakınına kimse ev yapmıyor aq siz deki cesaret ne?

Pasif Kullanıcı
23.08.2020

Cesaret dolu yuregim var benim kimse bizim cesaretimiz test etmeye kalkmasin kinariz.

23.08.2020

şehrin tozunu pisliğini temizlemiş Allah.. dere yatağına şehir kurun diye kim akıl verdi size? Şimdi o şehri taşımayıp yaşamaya devam ettiğiniz sürece, ben de ölmediğim sürece her felakette bu tarz yorumlar yazacağım

Pasif Kullanıcı
23.08.2020

Dere yatagina tabiki kurulacak suya cok yakin ne guzel.Balkondan dereye atliyorsun daha ne yani basinda bedava su var nankorlugun alemi yok.

TÜM YORUMLARI OKU (14)