Hayat insanlara ve hayvanlara karşı her zaman adil davranmıyor, dünyamızda eğlenceli şeyler olduğu kadar birçok da eğlenceli olmayan şeyler de var. Gelin hep birlikte bunlara bakalım.👇
Hayat insanlara ve hayvanlara karşı her zaman adil davranmıyor, dünyamızda eğlenceli şeyler olduğu kadar birçok da eğlenceli olmayan şeyler de var. Gelin hep birlikte bunlara bakalım.👇
Lina Medina Peruda bir Quechua yerlisi olarak dünyaya geldi ve 1939 yılında doğum yaptı. Lina daha 8 aylıkken regl olmuş ve 5 yaşındayken ergenlik belirtileri göstermeye başlamıştır. Lina'nın yerel bir festivalde tecavüze uğradığı tahmin ediliyor. Lina'ya tecavüz eden kişi asla bulunamadı ve Lina bu konu ile ilgili sessiz kaldı.
Bu yüzden birçok insana kendi seslerini dinlemek garip gelir.
SS askerleri bir noktada o kadar rahatsız oldular ki, motorsikletlerini yüksek devirde çalıştırıp sesi bastırmaya çalıştılar. Yine de işe yaramadı ses binanın kalın duvarlarından bile geçiyordu.
Küçüklüğünde zamanının %97'sini ailesiyle geçiren bizler en sonunda vaktimizin sadece %5'ünü onlara ayırıyoruz.
Eğer ölmüş olsaydı Nazi'lerin yaptığı soykırımlar ve savaş suçlarının hiç yaşanmayacağını bilmek gerçekten de akıllara durgunluk veriyor.
Düşünsenize tanıdığınız, bildiğiniz, hissettiğiniz her şey bir anda yok oluyor. Ürpertici.
Bugün hayatta olmamız bir mucize olabilir.
#19 "hitler olmasaydi 2. dunya savasinin tum o kotulukleri yasanmazdi" yok oyle bir sey. faiz gibi hitler de neden degil sonuctur. o vahsetin nedenini anlamak icin oncesine bakmak gerek. 1. dunya savasi sonucunda almanya cok agir bedel odedi, agir tazminatlara ve asagilanmalara maruz kaldi. tam bundan toparlanacakken 30larin buyuk buhrani geldi, almanyayi ekonomik olarak cok sert vurdu, cok buyuk acilara neden oldu. bu kadar aci 2000 turkiyesindeki gibi her zaman marjinal degisimlere neden olur, devrin almanyasi ya komunizm yada fasizme marjinal bir yola girecekti. komunizm korkusundan devrin sermayesi fasizmi destekledi, fasizmin onunu acti ve hitlerin yukselisi basladi. hitler yerinde bir baskasi olsa cok farkli sonuclari olmazdi, belki biraz daha iyi belki biraz daha kotu.
Ayılar hariç ne? Sırtlanların avlarını öldürecek kadar güçlü çeneleri yok. O yüzden canlı canlı yemeye başlıyorlar. Genelde de testislerinden falan kapıyorlar kaçamasın diye. ayrıca bildiğim kadarıyla komodo ejderi de canlı canlı yiyor.