Girdiğiniz Ortamda Tüm İnsanların İlgisini Üzerinize Çekmek ve İnsan İlişkilerinde Başarılı Olmak İçin Uygulamanız Gereken Tüyolar

İçeriği hazırlarken Leil Lowndes'in, 'İnsan İlişkilerinde Nasıl Çok Başarılı Olursunuz?' adlı kitabından yararlandık!

1. Gülümsemenize dikkat!

Gülümsemenin insan ilişkilerindeki rolünü asla ama asla yadırgayamayız. Bir ortama girdiğinizde insanlarla başarılı ilişkiler kurmak ve ilgiyi üzerinize çekmek istiyorsanız, BÜYÜK, SICAK ve HEVESLİ bir şekilde gülümseyin. Her an her saniye gülümsemenizden bahsetmiyoruz ancak özellikle bir insanla ilk kez göz göze geldiğinizde, yüzünüzde sıcacık bir gülümseme olsun!

2. Gözleriniz ve bakışlarınız çok önemli!

Leil diyor ki, 'Gözleriniz, insanların duygularını infilak ettirecek kuvvetteki kişisel bombalarınızdır!' E öyleyse bu bombaları kullanalım! Öncelikle göz teması tekniklerini bilmemiz gerekiyor tabii. İnsanlarla göz temasınızı asla kaybetmeyin, hele ki onlarla konuşuyorsanız. Onları dinlerken, dikkatinizi tamamiyle onlara verin. Karşınızdaki insanla göz temasını devam ettirmek, saygı ve sevgi duygularını uyandırmanın en kolay yoludur. Bu aynı zamanda karşınızdaki insanda sizin zeki bir insan olduğunuz izlenimini de uyandırır.

3. Bakışlarınızı kullanarak bir insanı kendinize aşık edebileceğinizi biliyor musunuz?

Şimdi yüzünüzde sahici bir gülümseme ve karşınızdaki insanla göz teması kuruyorsunuz. Diyelim ki ortamda da sizin haricinizde iki kişi daha var. İşte o ortamda hoşandığınız biri varsa ve onu etkilemek istiyorsanız; üçüncü bir kişi konuşuyor olsa bile siz, hoşlandığınız kişi ile göz temasınızı kesmeyin. Ortamda konuşmacıya değil, dinleyiciye dikkatinizi vermek, hoşlandığınız kişi üzerinde afallatıcı bir etki yaratacaktır. Bu göz temasınız aynı zamanda kendinize güven duyduğunuz izlenimi de yaratır.

4. İçlerindeki çocuğa hitap etmeyi unutmayın!

İnsanlara büyük bebeklermişçesine yaklaşmanız ve onların içlerindeki çocuğa hitap etmeniz gerekiyor. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tanıştığınız her insanın bir bebek olduğunu düşünün ve bir bebeğe nasıl yaklaşıyorsanız, onlara da öyle yaklaşın. Sıcak bir gülümseme, karşılıksız bir ilgi, gözlerinizin içinin güleceği kadar içten bir davranıştan bahsediyoruz. Bu, karşınızdaki insana kendini çok özel hissettirir ve sizinle arasında manevi bir bağ olduğunu hisseder.

5. İnsanlara güvenilir olduğunuzu hissettirin!

Eğer karşınızdaki insanın sizin her konuda dürüst olduğunuzu hissetmesini istiyorsanız, beden dilinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Yalan söylemeseniz dahi, heyecandan karşınızdaki insandan gözlerinizi kaçırmanız; yalan söylediğiniz izlenimini uyandırabilir. O nedenle konuşurken kıpırdamayı, burnunuzu kaşımayı, elinizle ayağınızla oynamayı bırakın. Olabildiğince az hareket edin ve dikkatinizi söylediğiniz sözlere verin.

6. Havadan sudan sohbetler başlatın!

Diyelim ki bunların hepsini yaptınız ve iyi de gidiyorsunuz. Ancak merhabalaşmanın ve kısa konuşmaların ardından sohbetin devam etmesi gerekiyor. Bu havadan sudan sohbeti başlatmak için karşınızdaki insanın ruh halini çok iyi saptamanız gerekiyor. Karşınızdaki insan neşeli mi yoksa sıkılmış mı görünüyor? Belki de sinirlidir. Bunu saptadıktan sonra, siz de onların ruh hallerine göre ses tonunuzu ve söyleyeceklerinizi ayarlayın.

7. Karşınızdaki insana olabildiğince 'kusursuz' olduğunuzu hissettirin!

Elbette ki kimse kusursuz değildir ancak kimse de ilk buluşmada ya da tanışmada karşı tarafın kusurlarını bilmek istemez. Karşı taraf da kendi kusurlarını görsün istemez. O yüzden yapmanız gereken şey konuşulan konu ne olursa olsun, anlayışlı ve olumlu bir tutum sergileyin. Aynı zamanda tutkulu bir konuşma şekli de sizin kusursuz olduğunuz izlenimini uyandırır.

8. "Nerelisin?" sorusunu bile tutkulu bir hale getirin.

Ortamdaki insanlar size nereli olduğunuzu sorduğunda, bunu tek bir kelime ile geçiştirmeyin. Yaşadığınız şehrin hoş özellikleri gibi şeylerden bahsedin. Bu karşınızdaki insanlarda sizin kusursuz olduğunuz izlenimini oluşturur. Hem de sohbetin devamlılığını sağlar. Bu tekniği yalnızca 'Nerelisin?' sorusunda değil, size yöneltilebilecek her türlü soruda kullanabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
25.05.2020

Yine saçma bir içerik. Sürdürülebilir olmayan davranışlarla ilişki kurmak ne kadar mantıklı. Karşınızdakine olduğunuzun dışında davranmak o kişinin esas size olan duygularını ne kadar gerçek kılar ?

25.05.2020

Nerelisin? Güneşin günbatımında denizle buluştuğu, pek çok antik kente ev sahipliği yapan, boyozun anavatanı, milli mücadelenin başladığı şehirdenim

Pasif Kullanıcı
25.05.2020

bizimki hic havali olmuyor nerelisin trakya...heee üj bej diyolar konu kapaniyor😂😂

25.05.2020

Bu içerikteki bilgiler ya uydurma yada başka toplumlardaki gözlemlere dayanıyor, bu memlekette bol bol gülümseyip sıcak sıcak bakarsan adın ya ibne derler ya yollu

TÜM YORUMLARI OKU (8)