Gine'de Muhalif Mamadi Conde'ye 5 Yıl Hapis Cezası Verildi

TUNUS (AA) - Gine'de muhalif isimlerden Mamadi Conde, sosyal medyada ırkçılık söylemleri içeren mesajlar paylaştığı gerekçesiyle 5 yıl hapse mahkum edildi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Dixinn Bölge Mahkemesi, 'ırkçılık ve yabancı düşmanlığı' suçlarından yargılanan muhalif Conde'ye, 5 yıl hapis ve 100 milyon Gine frangı para cezası verdi.

Muhalefetten Demokrasi ve Gelişim İçin Gine Birliği partisi Başkanı Pepe Francis Haba, basına yaptığı açıklamada, 'Suçlanan diğer muhalifler gibi Conde de iktidara uymayan bir söyleme sahip olduğu için cezalandırıldı.' ifadesini kullandı.

Ülkede 18 Ekim 2020'de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından tutuklanıp gözaltına alınan Conde, bir süredir karısı ve çocuklarıyla Kanada'da yaşıyordu.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Belirlenen Emekli Maaşı Zamının Ardından Şimdi de Bayram İkramiyesi Sızdı
Bir Devrin Sonu: 33 Yıllık Darıca Hayvanat Bahçesi Kapatıldı
2010 Yılındaki Nokia Siparişi 16 Yıl Sonra Eline Ulaştı