Gidilmesi Cesaret İsteyen 9 yol

Şehir hayatının karmaşasından uzakta doğayla iç içe bir yolculuk arıyorsan doğru yerdesin! Ama uçurumun kenarından kıvrılan yollara, okyanusun ve taşkın nehrin üzerinden geçen köprülere cesaretin varsa...

1. Kuzey Yungas Yolu, Bolivya

Bolivya’nın kuzeyindeki Kuzey Yungas yolu, derin uçurumlara ev sahipliği yapıyor. Adrenalin ve tehlike tutkunuz var ise, sarp kayaların içinden geçen bu yolu görmelisiniz.

2. Transfagarasan, Romanya

Bulutların üzerinde geçiyormuş gibi yol boyu ilerlerken adrenalini tüm iliklerinizde hissedeceğiniz bir yol daha! Buradaki virajlar öyle böyle değil. Nefesinizi kesebilir.

3. Okyanus üzerinde bir otoban, Florida Keys

Florida Keys ABD'nin Florida eyaletinde bulunan bir adalar grubudur. Mucize gibi görünse de aslında ürkütücü olan bir otobana sahiptir. Çünkü bu otoban, okyanus üstünde tam 42 köprü arasında adalardan geçer. Gün batımını izlemek buradan geçmeye değiyormuş, öyle dediler!

4. Fuji Dağı Yolu, Japonya

Dağ geçitleri delicesine rüzgarlıdır ama bölgenin güzelliğiyle büyülenebilirsiniz. Bahar aylarında çiçeklerin manzarasına doyum olmaz.

5. Stelvio Geçidi, İtalya

Doğu İtalyan Alpleri'nin en yüksek dağında yer alan bu geçit, sık dönemeçli yollarıyla motosiklet ve bisiklet hayranlarının dikkatini çekiyor.

6. Pakistan Karakurum Otoyolu boyunca uzanan İndus Nehri asma köprüsü

Pakistan Karakurum Otoyolu boyunca uzanan İndus Nehri üzerinde yer alan asma köprü! Bu köprüyü görünce 'Geçsek mi yoksa sonsuza kadar burada mı kalsak' diye, düşünmeden edemedik.

7. Guoliang tünel yolu, Çin

Ürkütücü bir yol olan Guoliang tünel yolu Çin'de bulunuyor!

8. Machu Picchu yolu, Peru

Dünyanın 7 harikasından biri olarak seçilen Machu Picchu'ya gitmek öyle kolay değil. Gittiğiniz yol aniden mola vermeye karar verir ve siz de öylece bakakalırsınız.

9. İtalyan Alpleri'nde tehlikeli bir viraj, İtalya

İtalyan Alpleri'nde tehlikeli bir viraj! Bu yol da bizden olsun dedik.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR

machu picchu yu ve bolivyayı anlarım da gerisi hikaye. artvinde bunlara pabuç brakmayan bin tane karadenizde bi o kadar yol var. viraj istiyorsanız gidin ve Murgul Damar yolunu görün uçurumda 19 viraj buyurun efenim :D

21.02.2015

Antalyada ki Ölüm Virajı??

01.03.2015

Beyler hepimiz Türkiye de yaşıyoruz

TÜM YORUMLARI OKU (4)