Gıda Ambalaj ve Etiketlerinde Her Detayı Bakanlığa Bildirmeyenlere Ağır Cezalar Yolda

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda güvenliği için hazırladığı yeni taslağa göre gıda ambalaj ve etiketlerdeki her detay bildirilmek zorunda. Bildirmeyen işletmelere ise ağır cezalar geliyor.

Ticaret ve Orman Bakanlığı gıda güvenliği için “Türk Gıda Kodeksi Gıdaların Ait Olduğu Partiyi Tanımlayan İşaretler veya Numaralar Hakkında Tebliğ Taslağı" hazırladı.

Taslağa göre gıda ambalaj ve etiketlerdeki her detayın Bakanlığa bildirilmesi zorunlu tutulacak. Bildirmeyen işletmelere ağır cezalar kesilecek.

Gıda etiketlerinde bulunan parti numarası işaretleri de tanımlandı. Taslağa göre ait olduğu partinin tanımlanmasını sağlayan işaret, harf, sembol veya numara taşımayan gıdalar piyasa sunulmayacak.

Hazır ambalajlı gıdalarda parti işareti veya numarası ‘P’ veya ‘L’ harfi ambalajın üzerinde ya da etiket üzerinde yer alacak. ‘P’ veya ‘L’ harfi kabın üzerinde bulunmuyorsa ilgili ticari belgelerin üzerinde bulunması zorunlu.

İşletmeler 31 Aralık 2026’ya kadar bu hükümlere uymak zorunda.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Memur ve Emeklinin Kaderi 3 Ocak’ta Belli Olacak! Üç Aylık Enflasyon Farklı İle Zam Hesabı
Satılık Dairesinin Fiyatını Bir Günde 700 Bin TL Artıran Ev Sahibinden İlginç Savunma
Asgari Ücret Zammında Kafalar Karıştı! Uzman İsim Maaşın Ne Kadar Yükseleceğini Tane Tane Açıkladı

Popüler İçerikler

İsrail Ordusu Açıklamıştı: Hizbullah da Nasrallah'ın Öldüğünü Doğruladı
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
YORUMLAR
28.09.2024

Anlamı şu. Önümüzdeki süreçte fiyatlar tövbe estrağfururllah seviyelere gelecek. Sizde maliyet amacıyla kaliteyle oynayacaksınız, biliyoruz. Yaptığınız her şeyi bize bildirin ve onay verelim. Yoksa halka bok yedireceğinizi biliyoruz, durduk yere isyan çıkartıp huzurumuzu kaçırmayın. Kontrollü bir şekilde ilerleyeceğiz, halkı uyandırmayın, demek istiyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ