İstifası sonrası Hürriyet’e konuşan Karatepe, dekanlık süresince hep ifade özgürlüğünü savunduğunu ama hocalardan aynı karşılığı görmediğini ve kırıldığını belirtti.
Rektörlüğü de eleştirdi
Karatepe dekanlığı süresince yaşananları şöyle özetledi: “Ben son üç yıldır çok zor bir dönemde dekanlık yaptım, hem üniversite yönetimiyle, hem de ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı. Özerk üniversiteden yana tavır aldım, yönetim YÖK kanunlarının verdiği yetkiyi sonunu kadar kullanmayı tercih etti.” Soruşturma geçirdim, cezalar aldım. İfade özgürlüğünden yana tavır almamdan dolayı, öğrenciler için açılması istenen soruşturma taleplerini geri çevirdim. Hep ifade özgürlüğünden yana, üniversite özerkliğinden yana bir tavır içine girdik.”
Mülkiye dekanı, Gezi eylemlerine katılan öğrencilerine soruşturma açılmasına da karşı çıkmıştı. ‘Gezi’ye desteğiyle de gündeme gelen Karatepe hakkında 28-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında ‘izinsiz olarak görev yerini terk ettiği’ iddiasıyla 3 Haziran’da soruşturma açılmıştı.
Soruşturma akademisyenler tarafından tepkiyle karşılanmış, imza kampanyası başlatılmıştı.
Dekan söz konusu konuşmada konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, çocuk cinayetlerinin ardından sarf ettiği , “Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin” sözlerine atıfta bulunarak, “Ben buradan sayın bakana soruyorum: Eskişehir’de bir karanlık sokakta Ali İsmail Korkmaz’ın attığı çığlıkları duyabildiniz mi?” demişti. Karatepe’nin konuşması öğrenciler tarafından sık sık Gezi sloganlarıyla kesilmişti.
Karatepe dekanlık görevine 2012 yılında getirilmişti.