Gezi Sanıklarına Hapis Cezası

Antalya'daki Gezi eylemlerine katıldıkları iddiasıyla yargılanan 175 sanıktan 27'si ise 8 ay 10 gün hapis cezasına çarptıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sanıklardan 148'i ise beraat etti.

Antalya 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın karar duşumasına tutuksuz yargılanan sanıklardan 5'i ve avukatlar katıldı.

Mahkeme, 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılmak, izinsiz gösterilere katılmak, emniyet görevlilerine direnmek ve kamu malına zarar vermek' ile yargılanan 175 sanıktan 148'inin suçsuz olduğuna hükmetti.

Sanıklardan 27'sini 8 ay 10 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Dava, Gezi Parkı eylemleri kapsamında 30 Mayıs-1 Haziran 2013 ve sonraki günlerde Antalya genelinde yaşanan olaylar üzerine açılmıştı.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
16.01.2016

175 tanesinden 27'si ceza almış sadece bence bu sayı az, ortalığı yakıp yıkın polis araçlarına saldırıp yakıp yıkın, ortalığa pkk bayraklarını asın, ve sayamadığım birçok vandallığı yapın ve bunu 8 ay gibi ufak bir ceza ile yırtın ve büyük ihtimalde o 8 ay ceza alanların içinde denetimli serbestlik vs. cart curt sebeplerden dolayı ceza yemeden çıkacaksınız.hep diyosunuz ya adaletsiz bir ülke diye, evet adaletsizlik var bu ülkede böyle piçler hakkettiğini bulmadığı için var.

16.01.2016

Ağzını git bir gargara et önce. Sivasda insanları diri diri yakanlar hakkında ne düşünüyorsun acaba? En büyük adaletsizlik onların serbest kalması değil mi? Gezide kaç kişi polis şiddetiyle katledildi, kaç kişi gözünü kaybetti biliyor musun sen andaval? O çocuklara piç demişşin, asıl piç insanları yakan yobaz köpekler ve onlara destek çıkanlardır.

TÜM YORUMLARI OKU (24)